UUSIMMAT

Kuulokkeiden olemus

17.11.2019 10:00 | Ilari Hauhia | 1

Kuulokkeiden olemus

Ulkoisesti olemukseltaan muovista valmistetut Cloud Orbit S -kuulokkeet ovat käytännössä suora kopio Audazen kalliimmista Mobius-kuulokkeista, mutta niihin on lyöty HyperX:n logo.

Pään päälle asettuva panta on pehmustettu ja paksu. Taivutettaessa panta antaa hieman periksi, mutta tuntuma on silti kestävä. Pannan pituutta voi säätää ja kuulokeosat pyörivät kiinnityskohdastaan molempiin suuntiin, joten ne asettuvat tasaisesti kiinni päähän korvien ympäriltä.

Kuulokkeiden ulkoinen vaikutelma on varsin hillitty ja tyylikäs. Kädessä ne tuntuvat laadukkaille ja jämäkille, joskin samalla 368 gramman painoiset kuulokkeet ovat myös huomattavan painavat.

Kuulokkeiden paino tuntuu erityisesti päälaella ja hieman korvien ympärillä, mutta ei häiritsevän paljon. Ainakaan omaa käyttöä Cloud Orbit S -kuulokkeiden paino ei haitannut liiemmin, ja oikein säädettyinä ne tuntuvat päässä hyvin mukavilta.

Kuulokkeissa on hyvin perinteinen tuntuma, ja korva mahtuu pehmikkeiden sisälle hyvin. Tuntuma ei ole kovin napakka vaan pikemminkin mukavuutta tavoitteleva. Siitä syystä päätä ravistellessa kuulokkeet liikkuvat ja heiluvat melkoisesti, mutta käytännössä nopeaa ravistelua tuskin tulee pelisessioiden aikana vastaan.

Cloud Orbit S -kuulokkeet eristävät ääntä kohtuullisen hyvin, mutta kovin meluisassa ympäristössä niiden kanssa ei tee mieli kuunnella musiikkia tai pelata. Painavat ja melko jyhkeät Cloud Orbit S -kuulokkeet eivät ole muutenkaan paras valinta matkustuskäyttöön, vaan siihen tarkoitukseen sopivat paremmin esimerkiksi samasta hintaluokasta löytyvät Bosen QuietComfort 35 II -vastamelukuulokkeet.

Kuulokkeiden pehmusteet ovat hyvin joustavat, minkä vuoksi kosketus jakautuu hellästi korvan ympärille. Keinonahkaa muistuttava päällyste ei hiostanut päätä pidemmänkään pelisession aikana, eikä se myöskään liimautunut inhottavalla tavalla iholle.

Mikrofonin voi kiinnittää vasempaan kuulokkeeseen 3,5 millimetrin liittimellä ja se on helppo irrottaa silloin kun sitä ei tarvitse. Mikrofonin sanka taipuu, joten sen voi asettaa sopivaan paikkaan suun eteen.

Vasemmasta kuulokkeesta löytyvät myös äänenvoimakkuutta ja mikrofonin herkkyyttä säätävät rullat, jotka pyörivät loputtomiin saakka. Äänenvoimakkuuden säätö kuulokkeiden rullan avulla on hidasta, sillä yksi napsaus vastaa vain kahta Windowsin volyyminsäätöpaneelin prosenttia.

Vasemmasta kuulokkeesta löytyvät myös merkkivalo, USB-C-liitäntä, 3,5 millimetrin aukko analogista kytkentää varten, virtanäppäin sekä Waves Nx -liikkeenseurannan sekä kuuntelutilojen säätelyyn käytettävä nappi.

Yleisesti kuulokkeiden ergonomia on hyvällä tolalla ja niitä pitää mielellään päässä tuntienkin ajan putkeen. Kuulokeväsymystä Cloud Orbit S:n kanssa ei tullut vastaan lainkaan.

Koska Waves Nx toimii vain USB-yhteyden kanssa, tuli kuulokkeet pidettyä kiinni PC:ssä mukana tulevan pitkän USB-johdon avulla. Näin muuten noin 8-10 tuntia kestävä akku ei pääse tyhjentymään ikinä.

Edullisemmissa Stinger Wireless -kuulokkeissa ulkoinen olemus on selvästi halvempi, eikä niistä tule yhtä viimeistelty vaikutelma. Kuulokkeiden muotoilu on ”pelikuulokemaisempi” ja kulmikkaampi, eikä mikrofoni irtoa vaan sen voi vain kääntää pois tieltä. Kuulokket ovat pelkistetyt ja tarjolla ovat vain äänenvoimakkuutta säätelevä rulla sekä virtanappi.

Päässä Stinger Wireless -kuulokkeiden tuntuma on kuitenkin hyvä. 270 gramman painoiset kuulokkeet tuntuvat päässä kevyemmiltä ja säädettävän pannan sekä kääntyvien ”korvakuppien” avulla nekin voi säätää juuri omaan päähän sopiviksi.

Pehmusteiden pinnoite on keinonahkaa, mutta pehmusteet eivät ole yhtä joustavat kuin Cloud Orbit S:n tapauksessa. Siitä huolimatta Stinger Wireless -kuulokkeiden tuntuma päässä on hyvä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Kuulokkeiden olemus
  3. Äänenlaatu ja pelikäyttö
  4. Yhteenveto
Keskustelu

en minä paljoa päätä käännä, vaan tuijotan tiiviisti monitoria pelatessani… mikä on syy +350ekua hintaan? nyt pelailen arctis9 langaton,(180e) tai halpis langalla 39e

Muropaketin uusimmat