Uusimmat

Tuotteen esittely

28.05.2020 20:00 Aleksi Pakkala

Tuotteen esittely

Kingston HyperX Fury RGB DDR4 -muistikammat on verhoiltu mustalla alumiinikuorella. Tämä on hyvin samankaltainen jo vuosikausia markkinoilla olleen HyperX Fury -muistikampojen kanssa.

RGB-malliversio on kuitenkin hieman perinteistä Fury-mallia korkeampi, sillä RGB-valaistus on sijoitettu muistikampojen yläosaan.

Muropaketin testissä aikaisemmin olleisiin Adata XPG Spectrix D60G -muistikampojen valaistukseen verrattuna Fury RGB -muistien valaistus on melko hillitty. Siinä missä XPG Spectrix -muistikammat valaisivat tehokkaasti ympäristöään, rajoittuu Fury RGB -muistikampojen valaistus ainoastaan kamman yläreunaan.

XPG Spectrix D60G -muisteihin verrattuna HyperX Fury RGB -muistien viimeistely on aivan toisella tasolla. Testissä olevien Fury RGB -muistien alumiiniosat on tarkasti tuotettu, ja kaikki osat sopivat millilleen toisiinsa. RGB-valaistussa huurretussa muoviosassa on tyylikästä kohokuviointia, kun taas Spectrix D60G -muistien muoviosien liitos irvistää rumasti, ja koko muistikampa nitisee käsiteltäessä.

HyperX Fury RGB -muistien valaistusta on mahdollista ohjata monilla eri valmistajien valaistuksenohjaustyökaluilla.

Mikäli tietokoneen emolevy on sen verran vanha, ettei tukea RGB-valaistuksen ohjaukselle löydy, on HyperX:llä myös oma NGenuity-ohjelma. Sen avulla on mahdollista ohjata eri HyperX-tuotteiden valaistusta, kuten esimerkiksi aiemmin testattua HyperX Pulsefire Dart -hiirtä tai Alloy Core -näppäimistöä.

Muiden laitevalmistajien valaistuksenohjaustyökaluista on tuettuina Asuksen Aura Sync, ASRockin RGB Sync, Gigabyten RGB Fusion 2.0 ja MSI:n Mystic Light.

Muropaketin testissä käytetty emolevy tukee Asus Aura Sync -ohjelmaa, joten sitä käytettiin muistikitin valaistuksen säätämiseen.

Staattisen sävyn säätäminen toimi hienosti Aura Sync -ohjelmistolla, ja oikeansävyinen valo toistui ongelmitta. Valitettavasti monimutkaisemmat valokuviot eivät toimineet enää yhtä hyvin. Aaltokuvio ja sateenkariefekti toistuivat emolevyn ja muistikampojen valoilla eri tahtiin, vaikka ohjelman tarkoitus on nimenomaan synkronoida valaistus.

Kokeilin myös HyperX NGenuity -ohjelmaa valaistuksen ohjaamiseen, mutta en valitettavasti saanut säädettyä valoja ohjelmalla lainkaan. Aiemmissa Muropaketin HyperX-tuotteiden testeissä ohjelma on toiminut paremmin, mutta arvostelut Microsoft Storessa kertovat etteivät ongelmat ole ainutkertaisia.

Ainoaksi säädettäväksi asetukseksi löytyi valaistuksen GameLink-toiminto, mutta sen kohdalla ohjelma ei suinkaan kerro mitkä pelit olivat tuettuina. HyperX:n sivuilta löytyi noin listan noin 30 Game Link -tuetusta pelistä, mutta en tästä huolimatta saanut valoja reagoimaan pelin tapahtumiin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat