Uusimmat

Yhteenveto

28.05.2020 20:00 Aleksi Pakkala

Yhteenveto

HyperX Fury RGB -muistit ovat järkevästi hinnoiteltuja, ja RGB-valaistuksen toteutus on melko tyylikäs.

Muistien ainoa selvä ongelma on huonosti toimiva HyperX Ngenuity -ohjelma, jolla RGB-valaistusta pitäisi voida ohjata. Muropaketin testin aikana ohjelmalla ei saatu vaikutettua muistien valaistukseen, ja ohjelman arvostelujen perusteella moni muukin painii samojen ongelmien kanssa.

Tuki muiden valmistajien valaistusohjelmille on myös jäänyt hieman puolitiehen. Asus Aura Sync -ohjelmalla valaistusta sai ohjattua, mutta ohjaus ei toiminut luotettavasti erilaisten valaistusefektien kanssa.

Kingston on valmistanut muisteja iät ja ajat, ja HyperX Fury RGB -sarja edustaa yrityksen vahvaa ja varmaa suorittamista. Tällä hetkellä testisettiä vastaava, mutta 3200 megahertsin nopeudella toimiva 32 gigatavun HyperX Fury RGB -muistikitti maksaa vain 12 euroa enemmän kuin vastaava HyperX Fury -kitti vailla RGB-valaistusta. Vilkkuvaloista ei siis tarvitse maksaa itseään mitenkään kipeäksi.

Samankaltaisilla ominaisuuksilla varustettuja muistikittejä Kingstonin kilpailijoilta on saatavilla esimerkiksi G.Skill Trident Z RGB, Corsair Vengeance RGB Pro tai Crucial Ballistix RGB -muistisettien muodossa. Muistien hinnat vaihtelevat tiheään, mutta kirjoitushetkellä G.Skill Trident Z RGB -muistit ovat noin 30 euroa HyperX Fury RGB -muisteja huokeammat.

Kilpailijoihinsa nähden Kingston HyperX Fury RGB -muistien etuna on melko matala profiili, joten yhteensopivuusongelmia prosessorin jäähdyttimien kanssa ei esiinny yhtä helposti kuin esimerkiksi massiivisten Corsair Vengeance RGB Pro -muistikampojen kanssa.

Valitettavasti 3600 megahertsin nopeudella toimivat muistit ovat sen verran  3200 megahertsin muisteja kalliimpia, että nopeampia muisteja on vaikea suositella hintatietoiselle ostajalle. Testissä kilpakumppanina ollut 3200 megahertsin nopeudella toimiva  HyperX Fury -muistikitti maksaa noin 190 euroa, 60 euroa vähemmän kuin 3600 megahertsin nopeudella toimiva HyperX Fury RGB -setti.

Kuitenkin muistikiteillä on suorituskykyeroa Time Spy -testissä vain kaksi prosenttia. Sijoittamalla tuon rahan esimerkiksi parempaan näytönohjaimeen, saa pelikäyttöön merkittävästi suuremman hyödyn.

Mikäli kuitenkin kokoonpanoonsa halajaa lisäloistetta muistikampojen muodossa, on Kingston HyperX Fury RGB varma valinta. Yhteensopivuusongelmia prosessorin tornijäähdyttimien kanssa ei pitäisi muodostua, ja valaistus on tyylikkäästi toteutettu. Toivottavasti HyperX saa Ngenuity-ohjelmansa hiottua tulevaisuudessa parempaan iskuun, mutta sillä välin RGB-valaistuksen ohjaus toimii välttävästi laitevalmistajien omilla ohjelmilla.

Hyvää

  • Tyylikäs ulkonäkö ja valaistus
  • Ei kovin paljoa tavallista mallia korkeampi

Huonoa

  • HyperX Ngenuity-ohjelman heikko toiminta

Tekniset tiedot Kingston HyperX Fury RGB 3600 Mhz

  • Hintaluokka: 250 €
  • Muistityyppi: DDR4 (DIMM 288 nastaa)
  • Muistikitin kapasiteetti: 32 Gt (2 x 16 Gt)
  • Kellotaajuus: 3600 MHz
  • Ajoitukset: 17-21-21
  • Jännite: 1,35V

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat