Uusimmat

Testi: Kingston KC2000 (1 Tt) -SSD-asema – Järkevästi hinnoiteltu vaihtoehto

22.09.2019 10:00 Aleksi Pakkala

Muropaketin testeissä on käynyt jo useampikin Samsungin SSD-asema, joista jokainen on tarjonnut toinen toistaan parempaa suorituskykyä. Kingston omaa pitkät perinteet muistituotteista, joten otimme mielenkiinnolla testattavaksi myös sen uuden KC2000 -SSD-aseman ja selvitimme onko siitä kovaksi haastajaksi Samsungille.

Samsungia on helppo pitää varmana valintana NVMe SSD-asemaa hankittaessa. Siksi onkin mielenkiintoista ottaa selvää, pystyykö Kingston kilpailemaan Samsungin huippumallien kanssa esimerkiksi suorituskykyä mitattaessa.

Samsungin uuden 970 EVO Plus -aseman tavoin myös Kingstonin KC2000-asemat koostuvat uusista 96-kerroksen piireistä, mutta vähemmän yllättäen Kingstonin asemassa ei käytetä Samsungin V-NAND-piirejä, vaan siihen on valittu Toshiban valmistamat BiCS4 3D TLC NAND -piirit.

Lisämielenkiinto herää hinnoittelusta. Kingston KC2000 -asemat ovat nimittäin hinnoiteltu varsin kilpailukykyisesti. 250 Gigatavun malli maksaa kirjoitushetkellä noin 60 euroa, 500-gigatavuinen malli 100 euroa ja testissä ollut yhden teratavun malli 180 euroa. Malliston suurimmalla tallennuskapasiteetilla varustettu kahden teratavun malli kustantaa sekin vielä järjelliset 380 euroa. Samsungin 970 EVO Plus -malliston asemien hinnat ovat kirjoitushetkellä keskimäärin lähes 40 prosenttia korkeampia Kingstonin KC2000 -mallistoon verrattuna.

Muropaketin testissä tutustutaan tarkemmin yhden teratavun KC2000 -asemaan ja vertaillaan Kingstonin uutuuden suorituskykyä kahden teratavun Samsung EVO Plus -aseman kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat