Uusimmat

Ominaisuudet

22.09.2019 10:00 Aleksi Pakkala

Ominaisuudet

Kingston KC2000 NVMe SSD on ulkomuodoltaan hyvin pelkistetty, M.2 2280 -kokoluokkaan kuuluva asema. Tämä onkin yleisin standardikoko M.2 NVMe -asemille. KC2000 pitäisi siis sopia loistavasti lähes kaikille emolevyille, jotka tukevat M.2-asemia. Lähinnä yhteensopivuusongelmia saattaa ilmetä joidenkin kannettavien tietokoneiden kanssa, joihin sopii ainoastaan lyhyemmät M.2-asemat.

Asema käyttää NVMe 1.3 -protokollaa ja kommunikointi tapahtuu PCIe 3.0 x4 -liittimen kautta. Yhden teratavun mallin ilmoitettu perättäinen maksimilukunopeus on 3200 megatavua sekunnissa, ja kirjoitusnopeus 2200 megatavua sekunnissa.

Asemien luku- ja kirjoitusnopeudet yleensä nousevat aseman tallennuskapasiteetin kasvaessa, mutta KC2000-mallisto tuntuu olevan poikkeus. Yhden ja kahden teratavun asemien ilmoitetut perättäiset luku- ja kirjoitusnopeudet ovat identtiset, mutta kahden teratavun mallin ilmoitetut satunnaisluku- ja -kirjoitusnopeudet ovat jopa yhden teratavun mallia heikommat.

Kingston on kasannut piirinsä itse, mutta piirien sisällä sykkii Toshiban valmistamaa flash-muistia. Hieman poikkeuksellisesti kaikkia piirejä ei ole sovitettu piirilevyn yhdelle puolelle, vaan piirit on jaettu aseman molemmin puolin. Tuloksena on hieman paksumpi asema, mutta ratkaisu tuskin tuottaa minkäänlaisia yhteensopivuusongelmia aseman paksuuden jäädessä edelleen 3,5 millimetriin.

Kingston KC2000 on itsesalaava asema, minkä ansiosta tiedon salaaminen tapahtuu automaattisesti aseman omalla salauspiirillä. KC2000 asemat tukevat 256-bittistä AES-salausta ja TCG Opal 2.0 -standardia käyttäviä turvallisuusratkaisuja, joita useat ohjelmistovalmistajat tarjoavat.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat