Testi: Langaton Logitech G Pro Wireless on ammattipelaajillekin sopiva huippuhiiri

14.11.2018 19:00 Antti Voutilainen

Laajat oheislaitemarkkinat saavat valmistajan erottuvat monin eri tavoin. Yksi vaihtoehto on tehdä ammattipelaajille sponsorisopimuksia ja hakea niiden myötä tunnettuutta. Logitechin G Pro Wireless -pelihiiri on yksi juuri tällaiseenkin tarkoitukseen sopivista malleista. Muropaketti testasi, miten se taipuu harrastajan tarpeisiin.

Logitech G Pro Wireless -pelihiiren hinta liikkuu 150 euron tuntumassa. Täysin samasta hintaluokasta kilpakumppaneita ei löydy. Hieman halvemmasta hintaluokasta löytyy Razerin Mamba-pelihiiri, SteelSeriesin tuore Rival 650 Wireless -pelihiiri ja Logitechilta itseltään G900 Chaos Spectrum -pelihiiri.

Ammattipelaajalle suunnatun hiiren ominaisuuksien pitää olla kunnossa. Harva tekee valintansa hiiren suhteen pelkän sensorin DPI-luvun perusteella. Laitteen pitää tarjota nopeaa käytännön vastetta liikkeisiin ja painalluksiin. Näiden ollessa kunnossa, jäljelle jää vielä käyttömukavuus, joka usein onkin se ratkaiseva seikka.

Langattomissa hiirissä yksi tärkeimpiä ominaisuuksia on häiriötön tiedonsiirto hiiren ja vastaanottimen kanssa sekä akkukesto. Kaikki eivät myöskään ole oikeakätisiä, mikä on sekin käyttömukavuusseikka.

Muropaketin testiin otettu Logitech G Pro Wireless -pelihiiri on valmistajan mukaan suunnattu elektronisen urheilun ammattilaisille. Testissä selvitetään, kuinka hyvin hiiri onnistuu lunastamaan lupauksensa harrastajan näkökulmasta.

Testissä tutustutaan hiiren akkukestoon, muotoiluun ja tarkkuuteen sekä käytettävyyteen pelikäytössä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto