Testi: Lenovo Legion 5 (15IMH05H) -pelikannettava – Hiljainen puurtaja mukavalla suorituskyvyllä

27.08.2020 10:00 | Antti Voutilainen

Reilun tuhannen euron hintaluokka on pelikannettavien suosikkeja. Tuohon osuu myös nyt testiin otettu Lenovo Legion 5 -malliston edustaja. Tässä hintaluokassa pyritään löytämään järkevä tasapaino ominaisuuksien ja suorituskyvyn välille. Muropaketti selvitti, millaiseen lopputulokseen Lenovo on päätynyt.

Kannettavien tietokoneiden ja erityisesti pelikannettavien saralla loppuvuosi tulee olemaan hyvinkin mielenkiintoinen. Luvassa ovat muun muassa AMD:n Zen 3 -mikroarkkitehtuuriin perustuvat prosessorit, uudet näytönohjainsukupolvet AMD:ltä ja Nvidialta. Luonnollisesti myös Inteliltä on lupa odottaa uusia mobiiliprosessoreita, esimerkiksi Tiger Lake -prosessoreiden myötä.

Upouutta tekniikkaa sisältäviä malleja saadaan siis vielä odotella, joten on hyvä tutustua siihen tarjontaan, mitä on tarjolla nyt. Testiin otettu Lenovo Legion 5 15IMH05H -läppäri asettuu 1229 euron hinnallaan pelikannettavien kovimmin kilpailtuun 1000 – 1500 euron hintaluokkaan.

Samaan hintaluokkaan osuu esimerkiksi MSI:n Bravo 17 (A4DDR-027NE), Acerin Predator Helios 300 (PH315-52-53DX) ja Lenovon eri malliversioita samaiselle Legion 5 -mallille. MSI:n pelikannettavassa on joukon ainoana AMD:n Ryzen-mobiiliprosessori ja AMD:n näytönohjain. Muista löytyy tuttuakin tutumpi Intelin ja Nvidian kombinaatio.

Testissä tutustutaan kannettavan ominaisuuksiin ja suorituskykyyn. Huomiota kiinnitetään mm. siihen, miten selvästi edullisemman kannettavan suorituskyky vertautuu aiemmin kesällä testissä olleeseen MSI:n GE66 Raider -kannettavaan.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Kannettavan olemus ja käyttö
  3. Suorituskyky
  4. Yhteenveto