Testi: Logitech G915 Lightspeed -mekaaninen pelinäppäimistö – Uudet kytkimet toimivat ja langattomuus vetoaa

07.11.2019 20:00 | Antti Voutilainen

Logitech G915 Lightspeed on valmistajan omilla kytkimillä varustettu mekaaninen pelinäppäimistö. Otimme tämän valmistajan lippulaivatuotteen testattavaksi. Hienosti toimivasta näppäimistöstä löytyi hyvin vähän moitittavaa, mutta sitäkin enemmän kehuttavaa.

PC-pelaajan toiseksi tärkein syöttölaite on näppäimistö, heti hiiren jälkeen. Konsolipelaajat pääsevät siinä mielessä helpommalla, kun virallisten syöttölaitteiden määrä on erittäin maltillinen. Valikoiman laajuuden voi nähdä vahvuutena tai heikkoutena.

PC-käyttäjille huikean laaja valikoima esimerkiksi näppäimistöissä voi olla melkoinen valintaviidakko, varsinkin jos merkkiuskollisuutta ei ole päässyt syntymään.

Nyt markkinoilla on havaittavissa selvä trendi, johon monet oheislaitevalmistajiksi profiloituneet valmistajat ovat loikanneet. Vaikka kehitettyjen mekaanisten kytkimien erot olemassa oleviin kytkintyyppeihin ovat miltei minimaaliset, monet valmistajat ovat päätyneet omien kytkimien kehittämiseen.

Omia kytkimiä ovat kehittäneet ainakin Razer, Roccat, SteelSeries ja Logitech. Aiemmin näiden valmistajien näppäimistöissä nähtiin usein Cherry MX -kytkimiä, mutta nykyään suositaan luonnollisesti omia. Arvoitukseksi jää, onko kyseessä tapa erottautua muista vaiko vain kustannusrakenteen selkiyttäminen tai halpuuttaminen.

Logitech esitteli matalaprofiiliset mekaaniset GL-kytkimet G915-pelinäppäimistön myötä. Kytkinvaihtoehdot ovat varsin tutut, eli Linear, Tactile ja Clicky. Kytkinten luvataan tarjoavan samaa suorituskykyä kuin tavallisissa kytkimissä, mutta puolta matalampana.

Muropaketin testiin otettu mekaaninen Logitech G915 Lightspeed -pelinäppäimistö edustaa Logitechin lippulaivaluokkaa niin ominaisuuksien kuin hinnankin puolesta. Näppäimistön hinta on  kirjoitushetkellä 249 euroa. Samasta hintaluokasta löytyy Das Keyboard 5Q ja Corsairin Gaming K95 RGB. Yli 200 euron hintaluokasta löytyy myös SteelSeriesin Apex Pro -näppäimistö.

Logitech G915 Lightspeed -myyntipakkaukseen kuuluu itse näppäimistön lisäksi kaapeli, USB-liitäntäinen Lightspeed-yksikkö ja oheismateriaalia.

Testissä tutustutaan näppäimistön ominaisuuksiin, ergonomiaan, akkukestoon ja siihen, miten hyvin se tarjoaa vastinetta rahoille.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely ja käyttökokemukset
  3. Yhteenveto