Esittely

16.05.2021 10:00 | Antti Voutilainen

Esittely

Corsair julkaisi K70 RGB TKL Champion series -pelinäppäimistön huhtikuun alussa. Uusi K70 on jatkoa valmistajan viime vuonna julkaistulle matalan vasteajan K100 RGB -näppäimistölle.

Muotoilun puolesta uutuus ei eroa merkittävästi esimerkiksi aiemmista K63 TKL -näppäimistöistä. Muutokset painottuvat enemmän ulkokuoren alapuolelle. K70 RGB TKL -näppäimistöstä löytyy AXON-piiri, jonka ansiosta näppäimistön päivitysnopeuden saa nostettua parhaimmillaan 8000 hertsiin. Vasteajan saa siis tiputettua alimmillaan jopa 0,25 millisekuntiin.

Näppäimistön kytkinvaihtoehtoina ovat lineaariset Cherry MX RGB Red ja Cherry MX RGB Speed. Testinäppäimistöstä löytyy Cherry MX RGB Red -kytkimet. Niissä kytkentä piste on kahdessa millimetrissä ja koko liikerata on neljä millimetriä. Aktivointiin tarvittava voima on 45 grammaa. Cherry MX Speed -kytkimissä kytkentäpiste on 1,2 millimetrissä ja koko liikerata on 3,4 millimetriä. Kummatkin kytkimet ovat lineaarisia, eli ne eivät tarjoa tunto- tai äänivastetta painalluksista. Kummakin kytkintyypin eliniäksi lupaillaan 100 miljoonaa painallusta.

Kytkinten päältä löytyvät näppäinhatut ovat kestävää PBT-muovia.

Näppäimistön ulkomitoiksi ilmoitetaan 360 x 164 x 40 millimetriä ja painoksi 0,9 kilogramma. Irrotettavan USB-kaapelin pituus mittanauhalla mitattuna on noin 183 cm. Liitäntänä näppäimistön päässä on USB-C.

Perusnäppäinten lisäksi näppäimistöstä löytyy viisi multimedianäppäintä, rulla ja kolme lisänäppäintä, joilla hallinnoidaan näppäimistön valaistuksen kirkkautta, vaihdetaan näppäimistön käyttämää profiilia ja poistetaan Windows-näppäin käytöstä.

USB-C -liitännän vierestä löytyy Tournament-kytkin, jonka päälle kytkeminen poistaa käytöstä kaikki mahdolliset tallennetut makrot ja asettaa näppäimistön valaistustilaksi staattisen värin. Kytkin on liukukytkin, jonka saa lukittua paikalleen pienellä käännettävällä muovilätkällä. Turnaustilan päälläolosta kertomassa on erillinen led-valo.

Näppäimistön mukana toimitetaan tuttuun tapaan ylimääräisiä näppäinhattuja, jotka käyttäjä voi halutessaan vaihtaa. Mukana tulee yhteensä pintakuvioitua 12 näppäinhattua sekä työkalu niiden irrottamiseen.

Näppäimistön asetusten ja valaistuksen hallinta tapahtuu iCue 4 -hallintaohjelman kautta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat