UUSIMMAT

Yhteenveto

28.07.2019 09:00 | Aleksi Pakkala | 2

Yhteenveto

Noctua lupaa NH-U12A -prosessorijäähdyttimen mainoslauseessa jäähdyttimen tarjoavan ”140 millimetrin kokoluokan jäähdyttimen tehoa 120-millimetrisessä koossa”, eikä tähän voi juuri vastaankaan väittää. Noctuan lippulaivamalli NH-D15 on edelleen valmistajan tehokkain malli. suorituskykymittausten tulokset ovat kuitenkin niin lähellä toisiaan, ettei ole lainkaan liioiteltua sanoa jäähdyttimien olevan suorituskyvyltään samassa luokassa.

Vaikka NH-U12A on vaikuttava itävaltalaisen insinöörityön taidonnäyte, on sen hankkimista nykyisellä hinnallaan hieman vaikea suositella. NH-U12A kustantaa kirjoitushetkellä halvimmillaan noin sata euroa, kun valmistajan suorituskykyisempää lippulaivamallia NH-D15 -jäähdytin kustantaa selkeästi vähemmän eli noin 85 euroa.

Noctua NH-U12A onkin selkeästi tarkoitettu tilanteeseen, jossa kokoonpanoon on saatava mahdollisimman tehokas prosessorijäähdytin, mutta 140 millimetrin kokoluokan jäähdyttimelle ei yksinkertaisesti ole tilaa. NH-U12A on silti todella kookas jäähdytin, joten käyttötilanteet, joissa kokoonpanoon mahtuu NH-U12A-jäähdytin, muttei NH-D15-jäähdytintä ovat melko harvassa. Mikäli tämä on kuitenkin tilanne, on NH-U12A-tornijäähdytin erinomainen valinta. Jäähdyttimen kiinnitysmekanismi on helppokäyttöinen, suorituskyky erinomaista ja melutasot todella matalia.

Hyvää

  • Suorituskyky
  • Hiljaisuus
  • Kiinnityksen helppous

Huonoa

  • Hinta

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto
Keskustelu

”NH-U12A kustantaa kirjoitushetkellä halvimmillaan noin sata euroa, kun valmistajan suorituskykyisempää lippulaivamallia NH-D15 -jäähdytin kustantaa selkeästi vähemmän”

Mitäs jos vaan käyttäisitte ihan normaalia maksaa-termiä. Kustantaa kuulostaa puhekielessä suht ok:lta, mutta luettuna ja toistettuna sen käyttö ontuu kirjakielen seassa.

Miksi verrokkina oli ainoastaan "lippulaiva" eikä mallin edellinen versio? Mielestäni vertailu edellisen version kanssa olisi antanut paljon enemmän lisätietoa onko uusi malli parempi vai ei.

Muropaketin uusimmat