UUSIMMAT

Yhteenveto

28.07.2019 09:00 | Aleksi Pakkala

Yhteenveto

Noctua lupaa NH-U12A -prosessorijäähdyttimen mainoslauseessa jäähdyttimen tarjoavan ”140 millimetrin kokoluokan jäähdyttimen tehoa 120-millimetrisessä koossa”, eikä tähän voi juuri vastaankaan väittää. Noctuan lippulaivamalli NH-D15 on edelleen valmistajan tehokkain malli. suorituskykymittausten tulokset ovat kuitenkin niin lähellä toisiaan, ettei ole lainkaan liioiteltua sanoa jäähdyttimien olevan suorituskyvyltään samassa luokassa.

Vaikka NH-U12A on vaikuttava itävaltalaisen insinöörityön taidonnäyte, on sen hankkimista nykyisellä hinnallaan hieman vaikea suositella. NH-U12A kustantaa kirjoitushetkellä halvimmillaan noin sata euroa, kun valmistajan suorituskykyisempää lippulaivamallia NH-D15 -jäähdytin kustantaa selkeästi vähemmän eli noin 85 euroa.

Noctua NH-U12A onkin selkeästi tarkoitettu tilanteeseen, jossa kokoonpanoon on saatava mahdollisimman tehokas prosessorijäähdytin, mutta 140 millimetrin kokoluokan jäähdyttimelle ei yksinkertaisesti ole tilaa. NH-U12A on silti todella kookas jäähdytin, joten käyttötilanteet, joissa kokoonpanoon mahtuu NH-U12A-jäähdytin, muttei NH-D15-jäähdytintä ovat melko harvassa. Mikäli tämä on kuitenkin tilanne, on NH-U12A-tornijäähdytin erinomainen valinta. Jäähdyttimen kiinnitysmekanismi on helppokäyttöinen, suorituskyky erinomaista ja melutasot todella matalia.

Hyvää

  • Suorituskyky
  • Hiljaisuus
  • Kiinnityksen helppous

Huonoa

  • Hinta

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto