Ominaisuudet

10.06.2019 20:00 | Aleksi Pakkala

Ominaisuudet

NVMe-asemat paitsi omaavat perinteisiä SATA-SSD-asemia nopeammat luku- ja kirjoitusnopeudet, ovat myös huomattavasti pienempiä. NVMe-asemat asennetaan pääsääntöisesti emolevylle suoraan, eikä kokoonpanosta tarvitse löytyä erillistä paikkaa asemalle. NVMe-asemat asennetaan M.2-liitäntään, jollainen löytyy lähes jokaiselta modernilta emolevyltä.

Samsung 970 EVO Plus on ulkoisilta muodoiltaan täysin identtinen viimevuotisen mallin kanssa. Tallennuskapasiteetista riippumatta kaikki Samsungin EVO PLUS -NVMe-asemat ovat fyysisesti samankokoisia.

M.2-liittimeen sopii NVMe-protokollaa käyttävä asema, kuten Samsungin 970 EVO Plus, tai hieman erilaisella liittimellä varustettu SATA-protokollaa käyttävä M.2-asema.

Samsung EVO Plus -asemat ovat 2280 M.2 -kokoluokan asemia, mikä on vakiintunut standardikoko NVMe-asemille. Luku 2280 kertoo aseman fyysistä mitoista, sillä kyseinen asema on 22 millimetriä leveä ja 80 millimetriä pitkä.

Kuten kaikki moderni elektroniikka, myöskään SSD-asemat eivät ole ikuisia. Asemilla on odotettu määrä uudelleenkirjoituskertoja, jotka niiden tulisi kestää. Uudelleenkirjoituskerrat ilmoitetaan TBW-arvoina (Terabytes Written, kirjoitetut teratavut), ja nämä lukemat ovat 970 EVO Plus- ja 970 EVO -asemien kesken identtiset.

Uudelleenkirjoitusarvot ovat sidonnaisia asemien tallennuskapasiteettiin, ja suuremmilla asemilla on suurempi TBW-arvo. Lukemien kasvu on loogista, sillä 250 gigatavun asema kestää uudelleenkirjoittamista 150 teratavua, 500 gigatavun malli 300 teratavua, yhden teratavun malli 600 teratavua ja kahden teratavun malli 1200 teratavua.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuudet
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto