Testit ja mittaukset

16.09.2016 08:50 | Leo Milanović

Testasimme Muropaketissa keväällä Asuksen vastaavan ROG Swift PQ348Q -näytön, jonka mittaus- ja testitulokset löytyvät vertailukohdaksi täältä.

hz

Tässäkin artikkelissa jouduimme tyytymään 8-bittiseen värisyvyyteen. Markkinointitekstistä huolimatta kyseessä on 8-bittinen paneeli Frame Rate Control-tuella.

calibration

Näytön värien tehdasasetukset olivat poikkeuksellisen hyvät. Käytännössä ainoa pielessä ollut sävy oli sininen. Kuten kuvaajasta voidaan nähdä, näytön harmaasävyt skaalalta 20-100 olivat lievästi sinertäviä.

acer-x34-bench411

Myös Acer Predator X34A:ssa kirkkauden tehdasasetus on monien muiden mallien tapaan pahasti pielessä. Tehdasasetuksilla mitattu kirkkaus oli vajaat 250 cd/m² ja tehonkulutus noin 55 wattia. Kalibroinnin jälkeen mitattu kirkkaus oli noin 119 cd/m² ja samalla tehonkulutus putosi noin 38 wattiin.

uniformity

Paneelin yhdenmukaisuus (Delta E2000) jätti toivomisen varaa, vaikka kyseessä onkin 34-tuumainen paneeli. Käytön aikana emme huomanneet erityisen suuria määriä valovuotoa.

acer-x34-bench3

Mittasimme kirkkausasetuksen vaikutuksen näyttöjen luminanssiin, tehonkulutukseen ja mustan tasoon. Tulokset ovat hyvin tyypillisiä 34” kokoluokan ultralaajakuvalla varustetulle IPS-paneelille. Mustan värin taso oli suurin piirtein tasoissa muiden testaamiemme IPS-paneelien kanssa eli varsin hyvä.

frameskipping

100 hertsillä näyttö läpäisi TestUfo.com-sivuston frame skipping-testin.

Näytön mitattu inputlag oli noin 14,3 ms.

Testikappaleen paneelissa emme havainneet ainuttakaan kuollutta pikseliä.

Tehonkulutus- ja kirkkausmittaukset

acer-x34-bench2

Näytön luminanssi laski kalibroituna noin 130 cd/m^2 verrattuna tehdasasetuksiin.

acer-x34-bench1

Näytön tehonkulutus laski kalibroituna noin 17 wattia verrattuna tehdasasetuksiin.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Näytön ja ominaisuuksien esittely
  3. Testit ja mittaukset
  4. Käyttökokemukset ja loppuyhteenveto