Testissä Adata XPG Emix H30 ja XPG Solox F30 -vahvistin-pelikuulokeyhdistelmä – Näyttävyys edellä

15.08.2018 20:00 | Osku Kannisto

Adata on tullut tunnetuksi pelimaailmassa XPG-mallistostaan, jossa yhdistyvät hyvä suorituskyky ja kohtuullinen hinta. Tuotevalikoima on nyt laajentunut pelikuulokkeisiin, jotka päätyivät Muropaketin testipenkkiin.

Testiin saatu XPG-kuulokepaketti koostuu Emix H30 -kuulokkeista ja Solox F30 -vahvistimesta. Paketissa on mukana teline, johon luontevasti sekä vahvistin että kuulokkeet saa sijoitettua luoden yhtenäisen kokonaisuuden.

Paketti sijoittuu noin 150 euron hinnallaan kalliimpien pelikuulokkeiden ryhmään. Hintaryhmästä löytyy paljon varteenotettavia kilpailijoita. Jos vahvistinta tai led-valoja ei kaipaa, löytyy tähän hintaan myös runsaasti erinomaisia vaihtoehtoja viihdekuulokkeiden puolelta.

Adatan Emix H30 -kuulokkeet ovat teknisten tietojen perusteella erittäin houkuttelevat. Isojen, 53 millimetrin kuuloke-elementtien luvataan toistavan äänet 20-20000 hertsin taajuusalueelta eli käytännössä kattaen koko ihmiskorvan kuuloalueen.

Luvattu 110 desibelin herkkyys tarjoaa runsaasti dynamiikkaa. Vastukseksi luvataan 32 ohmia, joten kuulokkeet soveltuvat käyttöön myös ilman paketin vahvistinta.

Kuulokkeiden ja vahvistimen sisältävän kokonaisuuden tuotteistusta voi pitää kattavana. Pakettiin kuuluu kuulokkeet, teline sekä vahvistin. Lisäksi mukana on y-haaroitettu virtajohto ja mikrofoni, jonka saa kiinni kuulokkeisiin. Matkakäyttöä varten mukana on pehmeä pussi. Siihen mahtuu käytännössä vain itse kuulokkeet.

Kokonaisuus antaa kuvissa itsestään viimeistellyn imagon. Todellisuudessa metalliselta näyttävät kuoret ovat telineen pystytukea lukuun ottamatta muovia. Teline ei haukkaa merkittävästi pöytätilaa, mikä on hyvä. Se on myös tyydyttävän tukeva huomioiden korkeuden metallisten pystytukien ja massansa ansiosta.

Vahvistin ei ole osa telinettä, vaan sen saa kiinnittymään siihen magneetilla. Telinettä ei siis ole pakko käyttää, jos itse vahvistimen haluaa lähemmäs näppäimistöä tai jos sille löytyy näppärämpi paikka pöydältä. Kaikki johdotus tapahtuu suoraan vahvistimen ja kuulokkeiden välillä. Passiivisia kuulokkeita ei tarvitse ladata, sillä tarvittava virta tulee niihin usb-kaapelilla.

Testissä käymme läpi kuulokkeiden ja vahvistimen ominaisuudet, käyttömukavuuden ja äänenlaadun.