Uusimmat

Ulkoiset ratkaisut

16.01.2017 13:00 Janiko Kemppi

Ulkoiset ratkaisut

Asus ROG Claymore on rakenteeltaan vankka, minkä selittää rungon valmistuksessa käytetty alumiiniseos. Näppäimistön tyylikkääseen kohokuviointiin on haettu inspiraatiota maya-kulttuurista. Alumiininen runko antaa selkeän kuvan laadukkaasta näppäimistöstä, joka kestää kovassakin käytössä.

Vaikka maya-kuviointi antaa ilmettä Claymorelle, siinä on myös haasteensa. Testauksen aikana kohokuvioiden väliin kerääntyi pölyä ja likaa. Näppäimistön puhdistamista kuitenkin helpottaa se, että Claymoren näppäinten ympäriltä puuttuu erillinen kehikko. Cooler Masterin MasterKeys Pro L:ssä tällainen kehikko puolestaan on.

Yhteensä 943 grammaa ilman johtoa painava alumiinirunkoinen Claymore on selvästi kevyempi verrattuna 1090 grammaa painavaan muovirunkoiseen Cooler Masterin MasterKeys Pro L:ään. Vaikka noin 150 gramman ero ei kuulostakaan paljolta, se kuitenkin tuntuu käytössä. Siinä missä Pro L pysyy paikallaan tukevasti, Claymore liikkuu keveytensä vuoksi alustalla helpommin.

Ulkoisesti molemmat näppäimistöt näyttävät erittäin hyvältä. Vierekkäin näppäimistöjä verratessa Pro L näyttää muovisuudestaan huolimatta hieman vankemmalta kuin Claymore. Asus on hieman Cooler Masteria ilmeikkäämpi koristelun ja näppäinkirjasinten osalta. Claymoressa on lisäksi näppäimistön alareunassa tuttu ROG-logo, joka on valaistu. Claymoressa pistävät eniten silmään näppäimistön sivut, joihin voi kiinnittää erillisen numeronäppäimistön. Toteutus vaikuttaa hieman keskeneräiseltä, sillä kiinnitysosia ei voi peittää siististi, vaikka mukana tulee sentään pienet kumireunukset.

Cooler Master MasterKeys Pro L:n sisällä sykkii ARM Cortex M3 -prosessori, joka on valmistajan mukaan 25 prosenttia nopeampi kuin monissa muissa näppäimistöissä käytettävä Cortex M10 -prosessori. Käytössä ja pelaamisessa prosessorin teho ei kuitenkaan vaikuttanut käytettävyyteen verrattuna muihin pelinäppäimistöihin. Eroa myöskään Claymoren suorituskykyyn ei ollut havaittavissa.

ROG Claymore on mitoiltaan 450 x 145 x 45 mm, numeronäppäimistö mukaan laskettuna. Cooler Masterin Pro L:n mitat ovat 439,23 x 130,32 x 41,95 mm. Näppäimistön kulma on Pro L:ssä hieman jyrkempi, mikä ei kuitenkaan käytössä tunnu.

Sekä Claymoressa että Pro L:ssä on näppäimistön pohjassa urat, joiden kautta johdon saa kuljetettua näppäimistön molemmille puolille. Pro L:n pohja on kuitenkin tasainen, joten jo pieni johdon liikkuminen paikaltaan saa näppäimistön heilumaan.

Claymoren pohja taas on muotoiltu, joten sen alla on johdolle jonkin verran liikkumavaraa. Molemmissa näppäimistöissä on irrotettava kangaspäällysteinen Micro-USB-kaapeli, jonka pituus Claymoressa on 1,8 metriä ja Pro L:ssä 1,5 metriä.

Claymore-pelinäppäimistön erottuu muiden valmistajien vastaavista tuotteista olemalla ensimmäinen RGB-näppäimistö, jossa on irrotettava numeronäppäimistö, jonka puolta voi vaihtaa lennossa käytännöllisen kiinnitysmekanismin avulla tai vastaavasti jättää kokonaan pois. Numeronäppäimistö kiinnittyy tenkeyless-näppäimistöön Spring Fingers -kiinnitysmekanismilla, eikä numeronäppäimistöjä voi käyttää kuin yhtä kerrallaan. Vaikka numeronäppäimistö kiinnittyy helposti Spring Fingers -kiinnityksellä, ei toteutus ole kovin tukeva. Tuntuma jää heiluvaksi ja epävarmaksi, koska kiinnitys ei ole luja.

Numeronäppäimistössä on myös kätevä rulla, jonka avulla voi säätää äänentasoa.

Toinen Claymoren uniikki ominaisuus on Asus Aura Sync, joka mahdollistaa näppäimistön värien synkronoinnin Asuksen emolevyjen, näytönohjainten ja muiden oheislaitteiden kanssa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ulkoiset ratkaisut
  3. Näppäimistöjen värit ja valot
  4. Näppäimet
  5. Käyttötestit
  6. Yhteenveto