Testissä Corsair HS70 Wireless -pelikuulokkeet – Laadukkaat langattomat

26.08.2018 10:00 | Osku Kannisto

Langattomat Corsair HS70 -kuulokkeet houkuttelevat pelaajia edullisella, sadan euron hinnallaan. Ne ovat oiva valinta omassa hintaluokassaan, eivätkä kalpene kalliimpiinkaan malleihin verratessa.

Corsair HS70:n kuuloke-elementit ovat 50 millimetrin kokoiset ja toistavat kaikki ihmiskuulon havaitsemat taajuudet 20-20000 hertsin alueelta. Herkkyydeksi luvataan erinomainen 111 desibeliä, joten dynamiikassa on pelivaraa.

Vahvistimelle kuormaa tuodaan 32 ohmin edestä. Äänenvoimakkuutta riittää siis tarpeeksi.

Mikrofonin taajuusvasteeksi luvataan 100-10000 hertsiä, mikä puolestaan riittää enemmän kuin hyvin puheelle. Alapääleikkuri poistaa turhat matalat taajuudet ja melunpoistolla selkeytetään ääntä taustalta kuuluvien epätoivottujen häiriöäänien osalta.

Pakettiin kuuluvat kuulokkeet, langaton usb-lähetin ja irrotettava mikrofoni. Telinettä tai erillistä esivahvistinta ei löydy. Elektroniikka on sijoitettu itse kuulokkeisiin. Yli kymmenen metrin langaton kantama antaa vapaat käyttömahdollisuudet isossakin pelitilassa.

Langattomat kuulokkeet toimivat tietokoneiden (PC ja Mac) ohella PlayStation 4:n kanssa. Valitettavasti mobiilikäyttö jää haaveeksi, sillä äänten siirtoon ei käytetä tavallista bluetoothia vaan yhteys onnistuu vain mukana tulevan USB-lähettimen kautta. Langallista kuulokeliitäntää ei ole.

Oman lähettimen hyvät puolet ovat pidempi kantomatka ja nopeus. Kuulokkeita ei tarvitse parittaa erikseen USB-tikun kanssa, vaan yhteys muodostuu heti kuulokkeiden käynnistyksen yhteydessä. Yhteys toimii luotettavasti jopa kymmenen metrin matkalta, kunhan näköyhteys säilyy – tai seinät / muut esteet ovat erittäin ohuet.

Langattomuuden konkreettiset edut ovat piuhaviidakon katoaminen pöydältä sekä kuulokkeiden vapaa sijoitusmahdollisuus käytön päätteeksi. Kuulokkeiden akkukestoksi luvataan kiitettävä 16 tuntia, joten latauspiuhaan ei kenenkään kuolevaisen tarvitse kesken pelailun turvautua. Valmistajan ilmoittama akkukesto vahvistui myös käytännön testeissä.

Pelikomponenteistaan tunnetun Corsairin HS70 Wireless -uutuuskuulokkeet ovat mielenkiintoinen tuttavuus noin sadan euron hintaluokkaan. Kuulokkeiden edullisuus tuo langattomat kuulokkeet kaikkien kotipelureiden ulottuville. Testissä käymme läpi niiden ergonomian ja äänenlaadun.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ergonomia ja äänenlaatu
  3. Yhteenveto