UUSIMMAT

Testissä EVGA GeForce GTX 1080 SuperClocked 2:n iCX -jäähdytysjärjestelmä

06.04.2017 18:00 | Tapio Berschewsky | 8

EVGA:n GeForce GTX 1070- ja 1080 FTW -näytönohjaimissa ja niissä käytetyssä ACX 3.0 -jäähdytysjärjestelmässä oli niin pahoja lämpöongelmia, että ne johtivat jopa kärähtäneisiin näytönohjaimiin ja emolevyihin. Tästä oppineena EVGA toi alkuvuodesta markkinoille ACX 3.0:n sijasta uuteen iCX -jäähdytystekniikkaan perustuvia näytönohjaimia.

Muropaketin testiin saapui GeForce GTX 1080 SuperClocked 2. Uuden iCX-jäähdyttimen erikoisuuksiin kuuluu peräti yhdeksän lämpötila-anturia, jotka tarkkailevat grafiikkapiirin lisäksi muistien ja virransyötön lämpötilaa.

Totutusta poiketen toinen iCX:n tuulettimien pyörimisvauhdista on sidottu juuri muistien ja virransyötyön lämpötilaan ja vain toinen perinteisesti graafista laskutoimitusta suorittavan ytimen lämpötilaan. Kumpaakin voidaan ohjata tuttuun tapaan yhdessä, mikäli niin halutaan. Anturien tietojen lukemiseen ja tuuletinten ohjausta varten käytössä on EVGA:n Precision XOC-sovellus.

Kriittiseltä ylikuumenemiselta suojaa myös sulake, jonka luvataan estävän vakavissa häiriötilanteissa näytönohjaimen tai emolevyn kärähtämisen.

Yhteensä EVGA on hakenut uudelle jäähdytinjärjestelmälleen peräti 11 patenttia.

Kokeilimme näytönohjainta eri benchmarkeilla ja peleillä. Ensisijaisesti meitä kiinnosti uuden jäähdytysjärjestelmän toiminta, sillä GTX 1080:n suoritustaso on jo hyvin tiedossa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuudet
  3. Kokoonpano ja suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto
Keskustelu

Deus Ex = 21,7fps 1080p resolla? Taitaapi olla tuoki mitattu 4k:lla että nuille lukemille on päästy.

Onko asia nyt niin että näitä kirjoittelee joku jolle maksetaan tästä rahaa? Ja tälle jollenkin olis avain sama vaikka kirjoittelisi keväällä palaavista muuttolinnuista, kunhan rahan määrä on vakio!?
Asiaan varmaan auttaisi, jos kirjoittajalla olisi atk:ta kohtaa kiinnostusta. Esimerkiksi selvittää nuo ongelmat, miksi tuo kortti ei kellotu laisinkaan? Ja mikä on hätänä kun tuulettimet iskee tappiin heti? Voisiko nämä olla ominaisuus, joka on peritty noista jutussakin heti kärkeen mainituista paskoista ACX jäähyistä. Throttlaako toi kortti?

Olipahan paska artikkeli :facepalm:, mutta sitävartenhan meillä on internet. Tänne kyllä mahtuu!

Aina kun luulee, että pohjakosketus on saavutettu, ilmestyy uusi artikkeli. En edes jaksa ruveta listaamaan niitä asioita, joita tässä on pielessä, koska siitä ei ole selvästikään aikaisempien artikkeleiden ja niihin annettujen palautteiden perusteella mitään hyötyä. Asiavirheitä ei koskaan korjata, eikä rakentavasta kritiikistä opita.

kyllä EVGA:n kortit on laatupelejä ja yksi ns. erhe jos sitä siksi voi sanoa ei tee mitään.

itse en koskisi joihinkin sapphire kortteihin,mutta ne tekeekin vain amd:lle kortteja ja toivotavasti pysyykin siellä.

laadusta vaikka gtx 1060 SC 3/6gb kortti,parempaa budget korttia ei ole.

jarfin

kyllä EVGA:n kortit on laatupelejä ja yksi ns. erhe jos sitä siksi voi sanoa ei tee mitään.

itse en koskisi joihinkin sapphire kortteihin,mutta ne tekeekin vain amd:lle kortteja ja toivotavasti pysyykin siellä.

laadusta vaikka gtx 1060 SC 3/6gb kortti,parempaa budget korttia ei ole.

Laatutavaraa, noita kun pistää 5-7 bitcoin rigiin, niin avot.

Siis missä tässä oli se jäähdytysjärjestelmän testi? En huomannut kuin yhden kuvankaappauksen kortin lämmöistä "heti kovan rasituksen jälkeen". Sekö se oli?

Jos tuo artikkeli on valmis ei voi kyllä muuta sanoa kuin, että alas on tultu ja lopetan satunnaiset visiittinikin tälle sivustolle. Yli kymmenen vuotta täällä tulikin käytyä monta kertaa päivässä.

Ilmeisesti jäähdytysjärjestelmän äänen taso tai taajuus eivät ole olennaisia asioita kun testataan jäähdytysjärjestelmiä. Lisäksi se että suorituskykytestejä painotetaan jäähdytysjärjestelmän testissä näin paljon on kummallista. Suorituskykytestien lisäarvo oli käytännössä täysi nolla, kun taas olematon kellottuvuus herätti aika paljon kysymyksiä joihin ei palattu. Oliko kyseessä huono yksilö, vai puutteet jäähdytysjärjestelmässä tai jossain muussa?

Sinänsä hyvä että tehdään hieman erilaisia testejä, mutta tällaiset testit vaativalle lukijakunnalle vaatisi kyllä hieman ennemmän lihaa luiden ympärille. Ennen kirjoittamista kannattaisi varmaan miettiä hyvin tarkasti, että mitkä ovat oikeasti olennaisia asioita testin lukijoille, ennen kuin alkaa testiä ja mittauksia tekemään.

Olisi kyllä lämpötila- ja melumittaukset kiinostaneet verrattuna muiden valmistajien kortteihin :S No ei sitten

Muropaketin uusimmat