Uusimmat

Thermaltake Suppressor F31

07.06.2016 11:59 Juha Kokkonen

thermaltake-suppressor-f31-1

Taiwanilainen Thermaltake on tullut vuosien mittaan tutuksi laajasta ja monin paikoin värikkäästä kotelovalikoimastaan. Välillä olemme joutuneet toteamaan, että yrityksen tuotteista on löytynyt enemmän yritystä kuin järkeä. Viime vuosina Thermaltaken kotelovalikoimista on kuitenkin alkanut löytyä kasvavissa määrin hillitymmän näköisiä ja rakenteellisesti fiksuja ratkaisuja sisältäviä vaihtoehtoja.

Ennakko-arviomme perusteella uusimpia tähän kategoriaan kuuluvia malleja ovat tuoreen Suppressor-tuoteperheen kotelot, joista nyt testissä oleva F31 esiteltiin viime syksynä. Mallistossa se asettuu mini-ITX-kokoisen F1:n ja täystornikokoisen F51:n väliin. Suomessa Suppressor F31 maksaa edullisimmillaan vajaat 110 euroa. Saatavilla on myös ikkunallinen versio, joka maksaa noin 10-15 euroa enemmän.

F31 toimitetaan Phanteks Eclipsen tapaan ruskeassa pahvilaatikossa, jonka painatukset on toteutettu kuluja säästäen pelkällä mustalla värillä. Pakkaus on silti kohtalaisen selkeä ja siitä selviää tärkeimmät asiat. Päätyihin puhkaistut aukot helpottavat ison laatikon kantamista. Sisällä kotelo on suojattu styrox-sovitteilla, mutta jostain syystä ainakaan testikappaleemme ympärillä ei ole lisäsuojaa antavaa muovipussia.

Thermaltake Suppressor F31 -tuotesivu

thermaltake-suppressor-f31-2

Kaikki F31:n oheistarvikkeet ovat pakattuina kahteen muovipussiin. Toisessa pussissa on paperitavara, eli käyttöohjekirja sekä takuuehdot. Toisessa on puolestaan välttämättömät kiinnitystarvikkeet, eli kasa erilaisia ruuveja, muutama erikoisen mallinen uudelleenkäytettävä nippuside, pieni kaiutin emolevylle sekä pyöreitä pehmustetarroja kiintolevykelkkoja varten.

thermaltake-suppressor-f31-3

Suppressor F31:n nähdessään monille tulee ensimmäisenä mieleen Fractal Designin suosittu Define R5 -malli, eikä mikään ihme. Vaatii harjaantuneempaa silmää erottaa kotelot toisistaan yksityiskohtien perusteella. Valmistajan logosta eroa ei näe, sillä F31:n ulkopinnoista ei sellaista löydy. Kotelon muotoilua kuvailevat parhaiten sanat pelkistetty ja kulmikas. Thermaltaken mukaan F31 tarjoaa hiljaisuutta, hyvää jäähdytystehoa sekä hyvät tilat nestejäähdytysjärjestelmille. Kotelon rakenne on muovista etupaneelia lukuun ottamatta mattamustaksi maalattua terästä.

F31:n ulkomitoiksi ilmoitetaan 497 x 250 x 515 mm (K x L x S), eli kyseessä on miditornikoteloksi varsin syvä ja erittäin leveä kotelo. Painoa on 10,5 kg, joka lupaa hyvää äänenvaimennuksen ja materiaalivalintojen suhteen. Valmistajan ilmoituksen mukaan F31 on yhteensopiva ATX-, micro-ATX- ja mini-ITX-emolevyjen kanssa. Ulkoisia 5,25 tuuman asemapaikkoja löytyy kaksi kappaletta ja sisäisiä 2,5/3,5 tuuman levypaikkoja kolme. Paikkoja on jopa yhdeksälle 120 mm tuulettimelle – mukana niitä toimitetaan kaksi. Thermaltake tarjoaa kotelolleen kolmen vuoden ja siinä käytetyille tuulettimille kahden vuoden takuun.

thermaltake-suppressor-f31-4

Kuten useimmiten hiljaisuuteen tähtäävissä koteloissa, myös Suppressor F31:n etupaneeli on tehty umpinaiseksi. Kyseessä on kuitenkin oikeasta reunastaan saranoitu avattava muovinen ovi, jonka pinnassa on harjattua metallia imitoivaa kuviota. Ovi avautuu noin 120 asteen kulmaan, mutta sen kätisyyttä ei voi vaihtaa. Oven sisäpinnassa on ohut vaahtomuovimatto, jonka pinnassa on tekstiilikerros. Näppäränä yksityiskohtana oven alareunasta löytyy pieni kuminen lenkki, jolla oven saa ”lukittua” kiinni etupaneelin pohjaan, niin ettei se pääse avautumaan tahattomasti esimerkiksi kuljetuksen aikana.

F31:n ikkunallisessa versiossa vasemmanpuoleista kylkipaneelia koristaa luonnollisesti ikkuna, mutta myöskään ”umpikylkisen” version vasen kylki ei ole täysin ”yhtä puuta”. Alempaan takaneljännekseen on sijoitettu nimittäin yksi paikka 120 tai 140 mm tuulettimelle ja sen päällä on irrotettava magneettikiinnitteinen pölysuodatin. Oletuksena kyseinen paikka on kuitenkin tukittu sisäpuolelta peitelevyllä, johon tutustumme hieman myöhemmin.

thermaltake-suppressor-f31-5

Oven takaa paljastuvassa ”sisemmässä etupaneelissa” on kaksi 5,25 tuuman asemapaikkaa sekä avattava luukku, jonka yhteydessä on etutuulettimien pölysuodatin. Käytännössä suodattimen toteutusta ei ole selvästikään mietitty loppuun asti, sillä etutuulettimet eivät ota ilmaansa kyseisen ritilän läpi, vaan sen sijaan etupaneelin kyljissä olevien aukkojen kautta. Ilmavirralla ei ole edes mahdollisuutta kulkea suodattimen läpi, koska ovi painautuu suoraan sitä vasten tukkien ilman kulkureitin. Etupaneelin kylkien ilmanottoaukoissa on puolestaan tiheämpi ritilä joka varmasti osaltaan vähentää pölyn pääsemistä koteloon, mutta ne eivät ole irrotettavaa mallia. Etupaneelin sisään kotelon rungon ulkopuolelle jää runsaan 30 mm:n tila, johon mahtuu periaatteessa standardikokoinen tuuletin. Tällöin tuulettimien ilmansaanti saattaa jäädä kuitenkin heikoksi, jos ovea ei pidetä jatkuvasti auki.

5,25-tuuman asemapaikkojen peitelevyt on varustettu näppärällä ja helppokäyttöisellä pikalukitusmekanismilla, joka koostuu vasempaan päähän sijoitetuista lukitussalvoista sekä oikean päädyn pienistä muovikynsistä. Jos ulkoisille asemapaikoille ei ole tarvetta, voidaan niiden kehikot poistaa kotelon sisäpuolelta tilaa viemästä.

thermaltake-suppressor-f31-5-2

Myös koko F31:n etupaneeli irtoaa tarvittaessa helposti alareunasta ulospäin nykäisemällä. Liitinpaneeli on kiinnitetty erikseen kotelon rungon yläosaan, joten johtoja ei tarvitse huomioida etupaneelia irrottaessa. Kotelon rungon etuosassa on paikat kahdelle 120/140 mm tai yhdelle 200 mm tuulettimelle. Tuulettimien kiinnityspisteet on toteutettu urilla, jotka mahdollistavat tuulettimien sijainnin melko vapaan valitsemisen pystysuunnassa. Alhaalla on esiasennettuna yksi 120 mm TurboFan-tuuletin, jonka spekseiksi kerrotaan 1000 RPM ja 16 dBA. Etupaneelin irrottamalla pääsee käsiksi myös 5,25-tuuman asemakehikoiden kiinnitysruuveihin, joita löytyy molemmista kehikoista neljä kappaletta.

thermaltake-suppressor-f31-6

F31:n painikkeet, liitännät ja merkkivalot sijaitsevat etupaneelin päällä Define R5:n tapaan. Myös asettelu on täysin sama, mutta näppäinten muotoilua ei sentään ole matkittu Fractal Desingilta. Vasemmalta lähtien lueteltuna tarjontaan sisältyy kuuloke- ja mikrofoniliitännät, pieni reset-painike, pieni pyöreä valkoinen massamuistien aktiivisuusvalo, neliskanttinen reunoilta siniseksi valaistu virtapainike, kaksi USB 3.0 -liitäntää sekä kaksi USB 2.0 -liitäntää. Painikkeiden painallustuntuma on lyhyt ja terävä.

thermaltake-suppressor-f31-7 thermaltake-suppressor-f31-8

Kattopaneelia peittää lähes kauttaaltaan tiheähkö muoviverkko, joka osoittautuu lähemmässä tarkastelussa magneettikiinnitteiseksi pölysuodattimeksi. Verkkomateriaali sekä sen reunoja kiertävät kapeat magneettinauhat ovat taipuisaa materiaalia ja se on helposti irrotettavissa kotelosta. Kattopaneeliin on prässätty pieni syvennys, johon suodatin istuu melko hyvin. Useimmiten suodatin on kattopaneelissa melko turha, sillä yleensä katon kautta puhalletaan ilmaa ulos, eikä niinkään imetä sisään.

Kun suodattimen alla majaileva kattopelti avautuu silmien eteen, ymmärtää että suodatin on paikallaan myös esteettisistä syistä. Kattopaneeli on nimittäin täynnä erilaisiin muodostelmiin ryhmiteltyjä pyöreitä reikiä sekä uria, jotka tarjoavat varmasti monipuoliset kiinnitysmahdollisuudet lisätuulettimille, mutta eivät näytä erityisen siistille, eivätkä myöskään tarjoa optimaalisinta kulkua ilmavirralle. Oletuksena ilmanvaihtoaukkoihin on kiinnitetty muoviset peitelevyt, joiden tarkoituksena on estää melun karkaamista kotelon ulkopuolelle. Peitelevyjä on kolme ja niistä jokainen on kiinni neljällä ruuvilla. Phanteksin tai Fractal Desingin koteloista tuttu pikakiinnitys- tai magneettimekanismi olisikin ollut kätevämpi ratkaisu.

thermaltake-suppressor-f31-9

Kotelon pohjan kulmiin on sijoitettu yhteensä neljä pyöreää ja kumipohjaista korokejalkaa, jotka nostavat kotelon pohjan noin 25 mm irti tasosta. Keskellä pohjaa kulkee lähes koko kotelon pituinen muovinen pölysuodatin, jonka saa vedettyä ulos sekä kotelon etu- että takapuolelta. Pohjan takaosassa on virtalähteen ilmanottoaukko ja etuosassa paikat kahdelle 120 tai 140 mm tuulettimelle.

thermaltake-suppressor-f31-10

F31:n takapaneeli on asettelultaan hyvin tavanomainen. Huomio kiinnityy oikeastaan vain pariin seikkaan. Ensinnäkin kotelon leveys tulee hyvin esiin takaa päin katsottaessa, sillä reunoille jää tavallista enemmän tyhjää tilaa. Toinen poikkeuksellinen yksityiskohta on korttipaikkojen oikealla puolella sijaitseva kumikauluksella suojattu läpivientiaukko, jollaisia on tyypillisesti nähty vain kotelon sisäpuolella. Sitä voi kuitenkin hyödyntää parhaaksi näkemällä tavalla vaikkapa nestejäähdytyksen letkujen tuomiseksi ulos kotelosta tai kuten Muropaketin testeissä, lämpötilasensorien johtojen viemiseksi kotelon sisään.

thermaltake-suppressor-f31-11

F31:n kylkipaneeleita ensimmäistä kertaa irrottaessa kiinnittää välittömästi huomiota niiden painoon. Molempien kylkien sisäpintaan on liimattu bitumia muistuttava raskas äänenvaimennusmatto, jonka pinnassa on tekstiilikerros. Painon ja näppituntuman perusteella tällä erityksellä saattaa olla myös käytännön vaikutusta melutasoihin. Vasemmassa kylkipaneelissa on lisäksi tuuletinpaikka, joka on tukittu oletuksella neljällä ruuvilla kiinnitetyllä muovisella peitelevyllä. Myös peitelevyn päällä on äänenvaimennusmateriaalia.

Molemmat kyljet ovat etureunastaan hahlotettua mallia, eli niitä ei tarvitse liu’uttaa paikalleen. Tämä on samaan aikaan sekä hyvä että huono juttu, sillä niiden asentaminen on helppoa, mutta painavaa paneelia irrottaessa on oltava tarkkana, ettei se kolahda voimalla alas. Paneelien takareunaan on muotoiltu kahva ja kiinnityksessä käytettävät sormiruuvit pysyvät myös avattuina kiinni paneelissa.

thermaltake-suppressor-f31-12

Oikeanpuoleisen kylkipaneelin takainen näkymä poikkeaa moneltakin osin vertailukumppani Phanteksista. Väliseinä ulottuu alas asti ja siinä on enemmän kumisuojuksin varustettuja johtoläpivientejä. Kotelon leveyden ansiosta johtotilaa on todella runsaasti – mittauskohdasta riippuen 30-40 mm. Harmillisesti varustukseen ei kuitenkaan kuulu tarranauhoja kaapeleiden sitomiseen ja kotelon omatkin johdot ovat kiinni vain metallilankasidoksilla. Suppressor F31 on siltä osin ”vanhan koulukunnan” kotelo, että oikeaa kylkeä ei tarvitse irrottaa oikeastaan muuta kuin virtalähteen kaapeleiden vetämistä varten. Halutessaan käyttäjällä on mahdollisuus siirtää toisella puolella koteloa sijaitsevia levykelkkoja pystyasentoon oikean kylkipaneelin taakse. Kelkkojen kiinnityspaikkoja on kolme – kaksi päällekkäin edessä ja yksi alhaalla takana. Prosessorikannan kohdalla on suuri asennusaukko, joka kattaa käytännössä lähes koko emolevyn kiinnityspisteiden välin.

thermaltake-suppressor-f31-13

Vasemman kylkipaneelin takaa avautuva näkymä ei tarjoa suuria yllätyksiä ja komponenttiasettelu näyttää pääpiirteissään varsin perinteiseltä. Emolevy sijaitsee takana ylhäällä, virtalähde takana alhaalla. Edessä ylhäällä ovat 5,25 tuuman asemapaikat ja alhaalla levypaikat. Thermaltake mainostaa sisärakennetta modulaariseksi, jota se tietyissä määrin onkin. Ulkoisten asemapaikkojen kehikot ovat nimittäin tarvittaessa irrotettavissa ja myös levykehikon voi irrottaa ja sijoittaa eri kohtaan.

Vakioilmankierto perustuu etupaneelista alhaalta sisään tulevaan ja takapaneelista ylhäältä poistuvaan ilmaan. Ikkunallisessa versiossa virtalähteen päällä sijaitsee suojakotelointi, jonka yhteydestä löytyy kaksi 2,5 tuuman levypaikkaa. Mittaustemme mukaan F31:n runko on tehty millimetrin vahvuisesta teräslevystä, jonka ansiosta rakenne tuntuu erittäin tukevalta ja laadukkaalta.

thermaltake-suppressor-f31-14

Kotelon pohjalla sijaitseva virtalähdepaikka on varustettu pienillä korokkeilla ja pehmustetyynyillä. Myös takapaneelissa virtalähteen asennusaukon ympärillä on vaahtokumimaista pehmustemateriaalia. Virtalähteen maksimipituus on 220 mm ilman pohjatuuletinta tai 180 mm pohjatuuletinpaikan ollessa käytössä. Laajennuskorttipaikkoja on kahdeksan kappaletta. Niiden rei’itetyt peitelevyt ovat kiinni sormiruuveilla, jotka vaativat ensimmäisellä käyttökerralla ruuvimeisseliä auetakseen. Näytönohjaimen maksimipituudeksi ilmoitetaan 278 mm kiintolevykehikon kohdalla ja 420 mm muilta kohdin.

Takapaneelin yläosassa sijaitsee esiasennettu 120 mm TurboFan-tuuletin, jonka on identtinen etupaneelin tuulettimen kanssa (1000 RPM, 16 dBA). Tuulettimen sijaintia on mahdollista säätää korkeussuunnassa ja vaihtoehtoisesti sen tilalle mahtuu myös suurempi 140 mm tuuletin. Myös Suppressor F31:ssä ATX-emolevyn asennuskorokkeet ovat valmiiksi kiinnitettyinä, joten käyttäjä pääsee suoraan asentamaan emolevyä. Prosessoricoolerin maksimikorkeudeksi kerrotaan 180 mm, joka riittää mainiosti kaikille nykypäivän malleille.

thermaltake-suppressor-f31-15

thermaltake-suppressor-f31-16

Kotelon katto on oletuksena suljettu kolmella muovisella peitelevyllä, joista kukin on kiinni neljällä ruuvilla. Kiinnitysratkaisu voisi kieltämättä olla käyttäjäystävällisempi, kuten jo aiemmin mainitsimme. Peitelevyjen sisäpinnassa on tekstiilipintaista äänenvaimennusmateriaalia, joka on kuitenkin vaahtomuovipohjaista ja selvästi kylkipaneeleissa käytettyä materiaalia kevyempää. Peitelevyjen idea on joka tapauksessa hyvä: jos käyttäjä ei tarvitse lisäjäähdytystä avoimen katon muodossa, auttavat peitelevyt pitämään mölyn kotelon mahassa.

Kun peitelevyt poistetaan, niiden alta paljastuu kolme tuuletinpaikkaa. Kun katto on täysin avoin, siihen voidaan kiinnittää kolme 120 tai 140 mm tuuletinta tai vaihtoehtoisesti kaksi suurta 200 mm tuuletinta. Useiden eri kiinnityspisteiden ansiosta tuulettimien sijoituspaikalle on monta eri vaihtoehtoa.

Ylemmässä kuvassa näkyvät kaksi 5,25 tuuman asemakehikkoa ovat irrotettavaa mallia, eli jos ulkoisille asemille ei ole tarvetta, voidaan ne siirtää kokonaan ulos kotelosta. 5,25 tuuman asemien kiinnityksessä käytetään muovisiin salpoihin perustuvaa pikalukitusratkaisua. Vaihtoehtoisesti 5,25 tuuman asemakehikoihin voi asentaa alakautta ruuveilla yhden 3,5- tai kaksi 2,5 tuuman levyä.

thermaltake-suppressor-f31-17 thermaltake-suppressor-f31-19

Levypaikat sijaitsevat oletuksena eteen alhaalle sijoitetussa metallisessa kehikossa. Kehikko on liu’utettuna kiinni metallisessa alustassa, joka on puolestaan kiinni molemmista päistään kahdella ruuvilla. Itse levykehikko pysyy puolestaan paikallaan kotelon toiselta puolelta avattavilla kahdella ruuvilla. Kaikkien näiden irrottamiseen tarvitaan ristipäistä ruuvimeisseliä ja onkin hieman kumma, ettei Thermaltake ole toteuttanut kiinnitystä sormiruuvein ja muita työkaluvapaita keinoja käyttäen. Kotelon pohjalla osittain kehikon alla sijaitsee kaksi paikkaa 120 tai 140 mm tuulettimille.

Levyille on kolme muovista pikalukitteista kelkkaa, joihin levy pujotetaan kiinni kevyesti taivuttamalla ilman tarvetta työkaluille. Kelkan sisäkyljissä olevat tapit asettuvat levyn ruuvinreikiin ja pitävät sen tukevasti paikallaan. Tappien juuressa on vaahtomuoviset pehmusterenkaat, joiden merkitys värinöiden vaimentamisessa tuskin kuitenkaan on kovin kummoinen. Vaihtoehtoisesti kelkkaan voi kiinnittää myös 2,5 tuuman levyn pohjasta ruuvaamalla. Halutessaan käyttäjä voi kiinnittää kelkan myös kotelon oikeanpuoleisen kylkipaneelin taakse pystyasentoon.

thermaltake-suppressor-f31-18 thermaltake-suppressor-f31-20

Koska sekä levykehikko että ulkoisten asemapaikkojen kehikot ovat irrotettavaa mallia, voi komponenttien sijoittelussa käyttää hieman luovuutta. Levykehikon voi kiinnittää koteloon useammalle eri korkeudelle. Kiinnitys tapahtuu kuitenkin vain kahdella tavallisella ruuvilla, eikä rakennetta ole tukemassa minkäänlaisia koukkuja tai hahloja, joten kolmen kiintolevyn kiinnittäminen tällaiseen kehikkoon vaikutti hieman epäilyttävältä, vaikka kehikko tuntuikin sinällään pysyvän tukevasti paikallaan. Thermaltakella olisi toteutuksessa joka tapauksessa vielä parantamisen varaa ja mallia voisi ottaa vaikkapa ihan yrityksen omista suuremman kokoluokan kotelomalleista, kuten ”isoveli” Suppressor F51:stä. Myös pari vuotta sitten testaamassamme Core V71 -mallissa kehikoiden kiinnitys oli toteutettu fiksummin.

thermaltake-suppressor-f31-21 thermaltake-suppressor-f31-22

Testasimme myös Suppressor F31:n sopivuutta nestejäähdytyskäyttöön sovittamalla siihen testiksi Alphacoolin NexXxoS Full Copper -sarjan jäähdyttimiä.

Aloitimme sovitukset kotelon katosta, johon sopii maksimissaan 280 tai 360 mm kokoiset jäähdyttimet. Kuvassa kattopaneeliin on kiinnitettynä 280 mm:n kokoinen ja 30 mm paksu NexXxoS ST30 ja kuten kuvasta näkyy, tilaa on vapaana yllin kyllin. Kotelon leveys sekä tuuletinpaikkojen vasemman kyljen puolelle painotettu sijoitus mahdollistaa joustavammat ja monipuolisemmat jäähdytinasennukset ilman yhteensopivuusongelmia emolevyn kanssa. Kotelon kattopaneelista on emolevyn yläreunaan noin 45 mm, mutta koska 140 mm tuulettimille tarkoitettu jäähdytin jää leveyssuunnassa noin 45 mm irti emolevyn pinnasta, mahtuu paksumpikin jäähdyttimen ja tuulettimien yhdistelmä limittäin useimpien emolevyjen kanssa. 120 mm tuulettimille tarkoitettujen jäähdyttimien kanssa tilaa on luonnollisesti kotelon leveyssuunnassa vielä noin sentti enemmän.

Myös kotelon etuosaan valmistaja lupaa yhteensopivuuden jopa 280 tai 360 mm jäähdyttimille. Kuvassa testisovituksessa on 360 mm:n kokoinen ja 60 mm paksu NexXxoS UT60 -malli, joka mahtuu etupaneeliin ongelmitta, kunhan levykehikko ja asemakehikot irrotetaan ensin pois tieltä. Levykehikon kanssa samanaikaisesti eteen mahtuu suurimmillaan 280 mm jäähdytin, kunhan ulkoiset asemapaikat irrotetaan ylhäältä pois tieltä. Jäähdyttimen paksuuden suhteen ei ole juurikaan rajoitteita, sillä ensimmäisenä kotelon takaosaa kohti mentäessä vastaan tulevat väliseinän johtoläpivientiaukot noin 170 mm kohdalla. Paikalleen mahtuvat siis jopa markkinoiden paksuimmat 80 mm jäähdyttimet molemminpuolisten tuulettimien kera.

thermaltake-suppressor-f31-23 thermaltake-suppressor-f31-24

Kokoonpanon asentaminen Suppressor F31:een sujuu tilojen puolesta erittäin viihtyisissä merkeissä. Avaruutta löytyy joka suuntaan kaikissa tilanteissa mukavissa määrin. Thermaltake on käyttänyt jonkin verran sormiruuveja sekä pikakiinnitysratkaisuja mm. 3,5 tuuman levyjen sekä ulkoisten asemien kanssa, mutta ruuvimeisselistä ei kuitenkaan voi luopua kovin pitkäksi aikaa, sillä sitä tarvitaan edelleen emolevyn, virtalähteen ja 2,5 tuuman levyjen kiinnittämisessä sekä liian tiukkaan esikiristettyjen sormiruuvien löysäämisessä.

Johdotukset on helppo tehdä F31:een siististi, sillä läpivientiaukkoja on riittävästi ja oikean kylkipaneelin takana on ruhtinaalliset tilat ylimääräisille kaapeleille. Etenkin enemmän johtoja sisältävän kokoonpanon tapauksessa olisi kuitenkin ollut mukava nähdä Phanteksin kaltaiset tarranauhat johtojen niputtamista helpottamassa.

Päähuomiot kokoonpanon asennuksesta:

  • Kotelossa on mukavasti tilaa suorittaa asennuksia.
  • Johdotukset on erittäin helppo tehdä siististi.
  • Ruuvimeisseliä tarvitaan jonkin verran.
  • 2,5 tuuman levyille ei ole pikakiinnitystä.
  • Osa sormiruuveista vaatii löysentämistä ruuvimeisselillä.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Phanteks Eclipse P400S
  3. Thermaltake Suppressor F31
  4. Lämpötila- ja melumittaukset
  5. Yhteenveto