Uusimmat

HyperX Alloy Core RGB – Esittely ja käyttökokemukset

03.03.2019 10:00 Antti Voutilainen

HyperX Alloy Core RGB – Esittely ja käyttökokemukset

HyperX Alloy Core RGB -pelinäppäimistössä hyödynnetään kalvokytkintekniikkaa. Näppäimistön luvataan olevan samalla roiskevesisuojattu. Sen lisäksi valmistaja nostaa näppäimistön tärkeimmiksi ominaisuuksiksi kestävyyden ja hiljaisuuden.

Näppäimistön tuotetiedoissa ei paljasteta eliniänodotetta. Kalvokytkintekniikalla näppäimistön elinikä jää usein selvästi lyhyemmäksi kuin mekaanisilla kytkimillä varustetuilla näppäimistöillä.

Täysikokoisesta näppäimistöstä löytyy seitsemän multimedianäppäintä ja lisäksi kolme näppäintä, jotka ovat tarkoitettu RGB-led-taustavalaistuksen säätämiseen. Valittavissa on kuusi valaisutehostetta ja kolme kirkkauden tasoa. Valaistuksen saa halutessaan myös pois päältä.

Näppäimistön ulkomitat ovat 443,2 x 175,31 x 35,68 millimetriä. Painoa USB-kaapelin kanssa kertyy yhteensä 1,12 kilogrammaa.

Myyntipakkauksessa toimitetaan näppäimistön lisäksi myynninedistämismateriaalia sekä kattavampi ohjekirja, joka opastaa valojen säädöt.

Näppäimistön valojen säätämiseen ei tarvita erillistä ohjelmaa. Valaistuksen säätäminen tapahtuu näppäimistön vasemmasta ylälaidasta löytyvillä näppäimillä. Valaistuksen hienosäätö tapahtuu hyödyntäen FN-toimintanäppäintä ja nuolinäppäimiä.

HyperX Alloy Core RGB -pelinäppäimistön vahvuudeksi nousee kalvokytkintekniikalla toteutetun näppäimistön suurin etu eli hiljaisuus. Ero on harvinaisen selvä verrattaessa esimerkiksi lineaarisilla mekaanisilla (Cherry MX Black) kytkimillä varustettuun näppäimistöön. Vielä selvemmäksi ero käy, kun verrokkina näppäimistö, jossa on äänekkäät Cherry MX Blue -kytkimet.

Näppäimistön käyttötuntuma on vallan mainio. Näppäinten liikerata on lyhyt ja painalluksista tuntee saavansa riittävän tuntopalautteen.

Näppäinten toiminnassa ei esiintynyt testijakson aikana mitään aitoja ongelmia, vaikkakin niiden käyttö toki kärsi kalvokytkintekniikan rajoitteista. Näppäimistö kykenee nimittäin rekisteröimään korkeimmillaan seitsemän näppäimen samanaikaisen painalluksen, ei enempää. Suureksi puutteeksi asiaa ei voi kuitenkaan laskea.

Näppäimistön rakenne ja yleisilme ansaitsevat kiitoksensa. Rakenne on hyvin jämäkkä ja kokonaisuus viimeistellään hyvin pitävillä kumitassuilla.

Näppäimistön RGB-valaistus on vankkaa keskitasoa, eikä herätä voimakkaita tunteita suuntaan tai toiseen. Säätönäppäimet onnistuvat hyvin tarkoituksessaan, ja käyttäjällä on mahdollisuus suorittaa halutessaan hienosäätöä. Positiivista on, ettei säätöihin tarvitse erillistä ohjelmaa. Toisaalta Pulsefire Core -hiiren kanssa olisi mielellään synkronoinut valotehosteet.

Erikoisena ominaisuutena näppäimistön pystyy myös lukitsemaan FN+F12 -näppäinyhdistelmällä. Toiminnolle on kuitenkin hyvin vaikea keksiä mitään järkevää käyttötarkoitusta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. HyperX Pulsefire Core – Esittely ja käyttökokemukset
  3. HyperX Alloy Core RGB – Esittely ja käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat