Yhteenveto

31.10.2017 19:00 | Tapio Berschewsky

Yhteenveto

Intelin Coffee Lake -sukupolven Core i5 -malliston lippulaivatuote on vakuuttava prosessori, joka pärjäsi yllättävän hyvin suorassa vertailussa Kaby Lake -sarjan Core i7-7700K:n kanssa, vaikka jälkimmäisessä on sekä nopeammat vakiokellot että mahdollisuus ajaa kahdeksaa säiettä kerralla.

Hyötyohjelmatesteissä uusi Core i5 otti useamman voiton Core i7:stä, vaikka myös päinvastaisia tuloksia nähtiin. Raskaimmissa pelitesteissä Core i7 tosin oli selvästi uutta Core i5:tä parempi. Kun ottaa huomioon, että i5-8600K on kolmisenkymppiä verrokkiprosessoria halvempi, se tarjoaa melko hyvän vastineen rahalle.

Vielä paremmalta uusi julkaisu näyttää kellotustestien valossa. Sen kellotaajuutta sai vaivatta nostettua huikeat 36 prosenttia. Todellisuudessa yksikään testitulos ei kasvanut näin paljoa, mutta lukuunottamatta The Divisionin 1440p-testiä, ylikellotettu Core i5 oli kaikissa testeissä parempi kuin vakiokelloilla toimiva, edellisen sukupolven lippulaiva Core i7 -malli. Se ei ole lainkaan huono suoritus.

Coffee Lake näyttäisi sekä tämän että viime viikolla julkaisemamme Core i3-8350K -testin valossa varsin hyvältä. Vaikka kasvu suorituskyvyssä ei ehkä oikeuta päivitystä Kaby Lakesta, kasvaneet ydinmäärät tekevät näistä prosessoreista erittäin houkuttavia vaihtoehtoja ja nakertavat AMD:n Ryzenien asemaa.

Testien valossa on myös selvää, että tällä hetkellä voi rakentaa erittäin pätevän high end -pelikoneen käyttämällä nopeinta Coffee Lake -sarjan i5-mallia, joka kestää vertailun hyvin edellisen sukupolven i7-koneeseen.

Intel Core i5-8600K -prosessori

Hyvää

 • Joissain testeissä parempi kuin edellisen sukupolven Core i7-7700K
 • Kellottuu erittäin hyvin

Huonoa

 • Jäi raskaimmassa 4k-pelitestissä kellottamattomana pahasti jälkeen Kaby Lake -sarjan i7:stä

MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC

Hyvää

 • Kaikki tarvittavat perusominaisuudet tehokkaan Coffee Lake -kokoonpanon rakentamiseen
 • Reippaasti tukea erilaisille LED-viritelmille

Huonoa

 • Ei debug-näyttöä
 • Ei virtakytkintä suoraan emolevyllä

Sisältö

 1. Johdanto
 2. Intel Core i5-8600K -prosessorin ja MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC -emolevyn ominaisuudet
 3. Testikokoonpanot ja suorituskykymittauksen tulokset: i5-8600K vs. i7-7700K
 4. Suorituskykymittauksen tulokset: kellotettu i5-8600K
 5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat