Uusimmat

HyperX Alloy Elite RGB

08.08.2018 19:00 Antti Voutilainen

HyperX Alloy Elite RGB

Alloy Elite RGB -näppäimistön myyntipakkauksessa toimitetaan itse näppäimistön lisäksi kahdeksan ylimääräistä näppäinhattua ja työkalu näppäinhattujen irrottamiseen. Näppäinhatut ovat valmistajan mukaan titaanin värisiä.

WASD-näppäinten pinta on karhennettu, joten ne erottuvat selvästi sormenpäällä tunnustellessa. Neljä muuta vaihtonäppäintä ovat numeronäppäimet 1-4. Niiden pintaa ei ole karhennettu. Mukana toimitetaan myös ohjekirjanen sekä HyperX:n markkinointimateriaalia. Edellisten lisäksi pakkauksesta löytyy myös rannetuki.

HyperX Alloy Elite RGB -näppäimistö on premium-versio viime keväänä testatusta HyperX Alloy FPS -näppäimistöstä. Eroa karvalakkimalliin tehdään RGB-led-valaistuksella, multimedianäppäimillä ja makrotuella.

Alloy Elite RGB -näppäimistön rakenne on erittäin jämerä. HyperX:n tavaramerkiksi muodostunut teräksinen etulevy löytyy tästäkin mallista. Teräs heijastuu myös näppäimistön painoon, sillä sitä on kertynyt jopa 1467 grammaa.

Ulkomitat ilman rannetukea ovat 444 x 226,80 x 36,60 millimetriä. Kangaspäällysteisen kaapelin pituus on 1,8 metriä.

Kiinteän kaapelin vierestä löytyy USB 2.0 -läpivienti muita laitteita varten. Testattavan näppäimistön kytkiminä ovat Cherry MX RGB Red -kytkimet, jotka ovat Black-kytkimien tapaan tuntopisteettömiä ja lineaarisia. Kytkinten painallusvoimakkuus on 45 grammaa.

Multimediakäyttöä varten näppäimistön oikeasta ylälaidasta löytyy neljä lisänäppäintä sekä erillinen rulla äänenvoimakkuuden säätöön. Vasemman ylälaidan kolme näppäintä ovat tarkoitettu näppäimistön itsensä säätämiseen. Näppäimillä säädetään led-valojen kirkkautta ja vaihdetaan valaistustilaa. Kolmas näppäin aktivoi tai poistaa pelitilan (Game mode), mikä deaktivoi Windows-näppäimet.

Näppäimistön mukana toimitettava rannetuki on mattapintainen. Pinnan viimeistelyyn on selvästi kiinnitetty huomiota, sillä pito on selkeästi parempi kuin kiiltävämmällä muovilla. Käytännön tasolla etu on lähinnä kosmeettinen. Kirjoittaessa kymmensormijärjestelmällä tai pelatessa ranteet eivät juuri tuella liiku.

Rannetuki kiinnittyy näppäimistöön neljällä tapilla, joita pitää nipistää, että rannetuen saa kiinnitettyä näppäimistöön. Rakenteestaan huolimatta kiinnitysmekanismi tuntuu vahvalta. Oikeutettu pelko on kuitenkin, että yksi tai pari tappia katkeaa huolimattoman käsittelyn yhteydessä. Parin katkenneen tapin jälkeen rannetuki tuskin pysyy luotettavasti paikoillaan.

Ensimmäisenä näppäimistössä huomio kiinnittyi näppäinääniin tai paremminkin niiden hiljaisuuteen. Cherry MX Red -kytkimistä ei muodostu ollenkaan erillistä kytkeytymisääntä niiden lineaarisuuden ansiosta. Hiljaisuuteen voi vaikuttaa myös se, että ennen tätä näppäimistöä käytössä oli Cherry MX Blue -kytkimillä oleva näppäimistö, joka pitää melkoista mekkalaa.

Näppäimistön käyttötuntuma kirjoittaessa oli kaikin puolin miellyttävä, vaikka kyseessä onkin ensisijaisesti pelaamiseen tarkoitettu kytkintyyppi. Pelikäytössäkin näppäimistö suoriutui mallikkaasti. Toiminnassa ei ilmennyt suoraan sanoen mitään kritisoitavaa. Rannetuen ansiosta käden kulma jää loivemmaksi ja samalla luonnollisemmaksi. Näppäimistö oli varsin mukava käyttää myös ilman rannetukea, eivätkä kädet väsyneet silloinkaan. Rannetuki palveli parhaiten juuri pelatessa, erityisesti pitkissä pelisessioissa. Silloin rannetta saattoi lepuuttaa tuella. Kirjottaessa rannetukea ei varsinaisesti kaivannut.

Alloy Elite RGB -näppäimistön tarkempi hallinnointi tapahtuu HyperX Ngenuity -ohjelmalla. Sillä säädetään näppäimistön valaistusta, Game mode -näppäimen toimintoja sekä nauhoitetaan makrot. Hieman askeettisesta ulkonäöstä huolimatta ohjelma hoitaa asiansa. Lightning-välilehdellä tapahtuu valaistuksen säätö. Valittavina on kuusi erilaista valaisuefektiä, joihin pystyy myös määrittämään haluamansa värit.

Zones-kohdan kautta pystyy määrittämän valaistuksen tietyille asetteluille. Oletuksena ohjelmasta löytyy eri peligenreille suotuisia valaistuvaihtoehtoja. Freestyle-osiossa voi päästää luovuuden valloilleen ja määritellä haluamansa näppäinkohtaisen valaistuksen.

Game mode -välilehdellä pystyy määrittämään lisää deaktivoitavia toimintoja. Oletuksena Game mode -näppäin poistaa käytöstä Windows-näppäimen. Näppäimen taakse saa enimmillään neljän muunkin näppäinyhdistelmän eston, ettei pelisessiot kokisi yllättäviä katkoja. Harva tuskin painaa vahingossa Alt+F4 -näppäinyhdistelmää. Macros-välilehdellä tapahtuu yksittäisten näppäinkomentojen hienosäätö sekä makrojen tallentaminen.

Näppäimistön sisäiseen muistiin pystyy tallentamaan kolme erillistä itse luotua profiilia. Profiilin alle tallentuvat kaikki kyseiseen profiiliin määritetyt asetukset.

HyperX Ngenuity -ohjelma ajaa asiansa oikein hyvin. Säädöt onnistuivat hyvin eikä ohjelma oikutellut testijakson aikana kertaakaan. Erityisen kiitoksen saa ohjelman näyttämä reaaliaikainen valaisuefektin toisto.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. HyperX Alloy Elite RGB
  3. Cooler Master MasterKeys MK750
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat