UUSIMMAT

Yhteenveto

08.08.2018 19:00 | Antti Voutilainen

Yhteenveto

Testin molemmilla näppäimistöillä oli omat, käyttömukavuuteen liittyvät vahvuutensa. Alloy Elite RGB -näppäimistön vahvuutena oli jämäkkyys ja hiljaiset näppäinäänet, mutta myös reilu multimedianäppäinten kattaus.

MasterKeys MK750 -näppämistön ehdottomaksi vahvuudeksi muodostui sen pehmustettu rannetuki. Kumpikin näppäimistö palveli tunnollisesti koko käytön ajan. Testirupeama sisälsi paljon kirjoittamista, mutta myös pidempiä pelisessioita. Näppäimistöjen käytettävyyttä testattiin seuraavilla peleillä: Escape From Tarkov, Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege, Hunt: Showdown, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands ja Battlefield 1.

Arvostelukaksikosta HyperX:n malli sopii teoriassa paremmin pelaamiseen kytkintensä puolesta. Pelityypeissä käytännössä kaikki pelit ovat hyvin pelattavissa. Näppäimistö soveltuu siis hyvin nopeatempoisiin peleihin kuten Battlefield 1 ja hieman hidastempoisempiin kuten Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege ja Escape from Tarkov. Masterkeys MK750 -näppäimistön Cherry MX Brown -kytkimet tuovat lisäarvoa paljon kirjoittaville tunto- ja äänivasteensa vuoksi. Soveltuvuus peleihin on vähintään yhtä hyvä kuin Cherry MX Red -kytkimillä, mutta vasteella.

Näppäimistöissä pätee sama filosofia kuin hiirissä. Soveltuvuus on erittäin käyttäjäkohtaista. Mistä yksi tykkää, sitä toinen voi vihata. Siksi onkin suotavaa käydä testaamassa näppäimistön käyttötuntumaa ennen hankintapäätöstä.

Testin kummatkin näppäimistöt ovat luokassaan erittäin vahvoja. Laitteiden välinen hintaero nousee jopa 60 euroon. Täten vertailukaksikosta Cooler Master vetää pidemmän korren erittäin miellyttävällä rannetuella ja varsin kilpailukykyisellä hinnallaan. Kumpikin näppäimistö on saatavissa sinisillä, punaisilla ja ruskeilla Cherry MX -kytkimillä, joten kytkimistä eroa ei saa revittyä kaksikon välille.

Kirjoitushetkellä Masterkeys MK750 -näppäimistön hinta on edullisimmillaan 99 euroa. Samasta 100 euron hintaluokasta löytyy paljon kilpailevia vaihtoehtoja. Esimerkiksi Logitech G810 Orion Spectrum, SteelSeries Apex M750 TKL ja myös Cooler Masterin MasterKeys Pro L RGB.

HyperX Alloy Elite RGB -näppäimistön hinta on halvimmillaan 166 euroa. Samasta hintaluokasta löytyy niin ikään reilusti kilpakumppaneita. Samassa hintaluokassa liikkuvat mm. Roccat Vulcan 120 AIMO, Razer Huntsman ja Logitechin G513 Carbon -mallit.

Verratessa tämän testin kaksikkoa taannoin testissä olleisiin Logitechin G513 Carbon -malleihin, joukon selkein voittaja on Cooler Masterin näppäimistö erittäin hyvällä hinta-laatusuhteellaan. Hiljaisuutta arvostavan valinta on Logitechin näppäimistöt. Multimediatoimintoja arvostava puolestaan valitsee HyperX Alloy Elite RGB:n.

HyperX Alloy Elite RGB

Hyvää

 • Erittäin jämäkkä rakenne
 • Multimedianäppäimet
 • Valaistuksen säätäminen onnistuu ohjelmalla sekä näppämistöllä
 • Rannetuki
 • Hiljaiset Cherry MX Red -kytkimet

Huonoa

 • Rannetuesta tulee turha, jos kiinnitystappeja rikkoutuu
 • Hinta

 

Cooler Master MasterKeys MK750

Hyvää

 • Rannetuki
 • Rannetuen magneettikiinnitys
 • Hallinnointiin ei tarvitse erillistä ohjelmaa
 • Hinta

Huonoa

 • Ahdas tila kaapelin kytkemiselle

Sisältö

 1. Johdanto
 2. HyperX Alloy Elite RGB
 3. Cooler Master MasterKeys MK750
 4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat