UUSIMMAT

Yhteenveto

18.02.2018 11:00 | Antti Voutilainen

Yhteenveto

SteelSeries Rival 600 -pelihiiri lunastaa odotetusti paikkansa pelihiirten kärkikastissa. Hiiri on odotetun tarkka, ja käsituntuma siihen on erittäin hyvä.

Muotoilussa kritiikki kohdistuu kolmannen kylkinäppäimen sijaintiin. Ehkäpä samaisen hiiren päivitetyssä versiossa kylkinäppäin sijoitetaan niin, että siihen ylettää peukalolla ilman ylimääräistä ponnistelua. Se kuitenkin vaatinee lisäpainoista luopumista, ainakin vasemman kyljen osalta, koska kylkinäppäimet ovat aseteltu vahvasti painojen asettamilla ehdoilla.

Hiiren sensorin pitäisi lakata rekisteröimästä liikettä, kun sitä nostetaan 0,2 millimetriä. Erillisen syvyyssensorin mahdollistama olemattoman pieni nostokorkeus jäi kuitenkin testiyksilössä toteamatta, sillä hiirtä nostaessa liikettä rekisteröityi huomattavan paljon. Testijakson aikana koetut häiriöt sensorin toiminnassa rajautuvat todennäköisesti testiyksilöön. Palaamme tältä osin asiaan, mikäli saamme lähitulevaisuudessa käsiimme toisen yksilön.

SteelSeries Rival 600 -pelihiiri on ehdottomasti vahvimmillaan FPS-peleissä. Hyvä käyttötuntuma yhdistettynä hyvään vasteeseen niin näppäimissä kuin rullassa ovat tärkeimpiä menestyksen eväitä pelikäytössä. Hiiri palveli varsin miellyttävästi, rannetta väsyttämättä, myös työpöytäkäytössä.

SteelSeries Engine 3 -hallintaohjelma palvelee hyvin käyttäjäänsä, askeettisuudestaan huolimatta. Hallintaohjelma on hyvä esimerkki siitä, että hallinnan voi hyvin toteuttaa yhden näkymän kautta. Käyttäjän ei tarvitse käydä läpi montaa eri välilehteä löytääkseen tiettyä asetusta.

Langallisten hiirten yksinoikeutena pidetty luotettavuus ja akuttomuus ovat alkaneet horjumaan, kun langattomat hiiret ovat kehittyneet huimaa vauhtia. Tämän vuoden CES-messuilla nähtiin useampikin langaton hiiri, jotka ovat langattomasti ladattavia. Langattomista hiiristä löytyy vähintään yhtä tarkkoja sensoreita kuin langallisista ja tiedonsiirron ongelmat ovat väistyneet. Nykyisellään luotettavaa hiirtä etsiessään hakua ei tarvitse enää rajata langallisiin hiiriin. Langallisten hiirten melkeinpä ainoaksi eduksi jää nykyisellään hieman maltillisemmat hinnat.

Hyvää

 • Ergonomia kautta linjan
 • Rullan toiminta
 • Hallintaohjelma
 • Hallintaohjelma ei vaadi tunnuksia tai kirjautumista

Huonoa

 • Kolmannen kylkinäppäimen sijainti
 • Soveltuu vain oikeakätisille
 • Syvyyssensorin ongelmat

Sisältö

 1. Johdanto
 2. Ominaisuudet
 3. Käyttökokemukset
 4. Yhteenveto