Testissä langaton Logitech G903 Lightspeed -pelihiiri sekä langaton Logitech Powerplay -latausjärjestelmä

06.10.2017 14:00 Antti Voutilainen

Langattomia hiiriä pidettiin pitkään pelikäyttöön soveltumattomina. Langattomuus on häirinnyt liikkeiden rekisteröitymistä, tai ne ovat menneet perille liian hitaasti. Langalliset hiiret ovat olleet pitkään aktiivipelaajien valinta. Testasimme, onko Logitech selättänyt ongelmat G903-pelihiirillään ja toimiiko sen oheen kehitetty langaton Powerplay-lataus luotettavasti ja vaivattomasti.

Hyville pelihiirille on yhä kasvavaa tilausta. Siitä saamme kiittää nousussa olevaa eSport-intoa ja multiplatform-pelejä. Eikä kuopasta nousseen PC-raudan kohonnut myyntikään ole oheislaitekysyntää vähentämässä.

Hiirissä langattomuus edustaa viimeisintä suuntausta. Eikä ihme, sillä langattomuus mielletään lähes aina positiiviseksi ominaisuudeksi. Tässä pelihiiret ovat kuitenkin olleet alakynnessä. Testattavaksi otettu Logitech G903 -hiiri ja langattoman latauksen Powerplay-järjestelmä edustavatkin Logitechin pioneerityötä langattomissa hiirissä.

Hiiri ja langaton latausalusta sijoittuvat hintaskaalan korkeimpaan päätyyn. G903-pelihiiren hinta liikkuu 200 euron tuntumassa ja Powerplay-langattoman latausjärjestelmän hinta on 150 eurossa.

Hiiren pakkaus itsessään on hyvin hillitty. Pakkauksen päällä on pahvikääre, josta ilmenee tuotteen olennaiset asiat. Sen alta paljastuva laatikko on erittäin hillitty, mutta tyylikäs.

Kun pakkaus avataan, paljastuu ensimmäisenä itse G903-hiiri. Oheistarvikkeet on piilotettu välitason alle. Laatikosta löytyy hiiren lisäksi 1,83 metriä pitkä USB-kaapeli, ohjekirjat ja pieni säilytysrasia.

Rasiasta löytyvät nanovastaanotin, 10 gramman lisäpaino, jatkokappale vastaanotinta varten sekä lisäkylkipainikkeet. Oletuksena kylkinäppäimet ovat sijoitettuna oikeakätiselle. Pienien osien sijoittaminen erilliseen ”korurasiaan” on kiitettävä teko. Vaihdettavat kylkinäppäimet ovat niin pieniä, että niiden katoamisen todennäköisyys on huomattavan suuri.

Hiirialustan suurikokoinen myyntipakkaus edustaa Logitechille tuttua väriteemaa, harmaata ja sinistä. Myyntipakkauksesta löytyy langaton latausjärjestelmä ja kaksi vaihtoehtoista hiirimattoa. Mukana toimitetaan kankainen kaksi millimetriä paksu matto ja kolme millimetriä paksu kovapintainen matto. Latausalustan ulkomitat ovat 344 x 321 millimetriä.

Näiden lisäksi laatikosta löytyy 1,83 metriä pitkä USB-kaapeli ja Powercore-moduuli, joka mahdollistaa hiiren langattoman latauksen. Luonnollisesti mukana on myös ohjekirjanen, joka opastaa Powercore-moduulin käyttöönoton.

Testissä selvitämme, onko Logitech onnistunut selättämään langattomien hiirien ikiaikaisen ongelman nopeiden liikkeiden tunnistuksessa. Lisäksi tutustumme langattoman latausjärjestelmän toimivuuteen sekä itse G903-pelihiiren ominaisuuksiin ja soveltuvuuteen pelikäytössä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. G903-pelihiiren ominaisuudet
  3. G903-pelihiiren käyttökokemukset
  4. Powerplay -langattoman latausjärjestelmän ominaisuudet ja toiminta
  5. Yhteenveto