UUSIMMAT

G903-pelihiiren käyttökokemukset

06.10.2017 14:00 | Antti Voutilainen

G903-pelihiiren käyttökokemukset

Muovisesta ensivaikutelmasta huolimatta hiiren ergonomia on omaan käteen miellyttävä. Normaalissa käytössä oleva hiireni on myös vasen- ja oikeakätisille sopiva, joten muotoilusta ei aiheutunut ylimääräistä ”siirtymäkautta”.

Kylkinäppäinten sijoittelu on onnistunut, ja niiden käyttötuntuma on hyvä. Positiivista on myös mahdollisuus muuntaa hiiri hyvin helposti soveltumaan vasenkätiselle. Kylkinäppäimien kiinnitys on magneettinen, joten ne eivät vahingossa lähde paikoiltaan.

Hiiren päänäppäimistä oikea näppäin tuntuu erityisen herkältä, sillä käden levätessä hiiren päällä, oikeaan näppäimeen tuli usein tahtomattomia virhepainalluksia. Nämä virhepainallukset eliminoituivat kuitenkin ajan myötä, kun otetta kevensi. Mitään muuta moitittavaa ei pääkytkimissä ilmennyt.

Kylkinäppäimet antavat selvän palautteen painalluksesta, vaikka ovatkin irtonaisia. Herkkyyden säätönäppäinten käyttö on toimivaa työpöydällä. Nopeatempoisissa peleissä kesken tilanteen herkkyyden säätö on vähintään vaikeaa, koska säätämiseen tarvitaan etusormea. Vaihtoehtona on ohjelmallisesti vaihtaa herkkyyden säätö kylkinäppäimiin ja määrittää kylkinäppäinten funktiot hiiren selkään. Herkkyysnäppäinten sijoittaminen kyljen puolelle palvelisi ehkä kuitenkin enemmän pelaajan tarpeita, vaikka se muodostaisi omat haasteensa tilankäyttöön.

Hiiren rulla on erittäin jämäkkä ja porrastus erottuu hyvin selkeästi. Rullan saa myös vapautettua vapaasti pyöriväksi päältä löytyvällä näppäimellä. Käyttömukavuudeltaan rulla on mukavampi porrastettuna, ja silloin se on myös paremmin hallittavissa.

Hiiren langatonta tiedonsiirtoa ja sensorin kyvykkyyttä testattiin työpöytäkäytössä sekä pelikäytössä. Raivokkaimmatkaan hiiren liikkeet eivät jääneet taltioimatta vaan kursori myötäili hiiren liikkeitä uskollisesti. Hiiren herkkyytenä käytettiin pääasiassa 1500 DPI:n tarkkuutta. Pelitesteissä käytettiin samaa 1500 DPI:n tarkkuutta.

Titanfall 2 -pelissä kokeiltiin 4000 DPI:n tarkkuutta pienentäen samalla pelin omia herkkyysasetuksia. Muina testipeleinä olivat Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege, Rising Storm 2: Vietnam, Battlefield 3 sekä Battlefield 1. Hiiren moitteeton suoriutuminen jatkui myös pelitesteissä. Hiiren liikkeet toistuivat näytöllä virheettä eikä langattomuuden kiroja ollut havaittavissa millään tasolla.

Hiiren ja latausalustan hallinnointiin käytetään Logitechin Gaming Software -ohjelmaa. Ohjelmalla säädetään hiiren sensorin herkkyyttä, muokataan näppäinten komentoja, pelikohtaisia profiileita sekä valaistusta. Hiiren painikkeet ovat vapaasti muokattavissa ohjelman kautta. Oletuksena kylkinäppäimissä on eteenpäin- ja taaksepäin-komennot, jotka ovat työpöytäkäytössä miellyttävät. Ohjelma pystyy halutessaan hakemaan koneelle asennetut pelit ja sitä kautta painikkeiden säätö onnistuu myös Logitechin ohjelman kautta.

Valaistuksen saa tahdistettua latausalustan valaistuksen kanssa. Ohjelmalla voi myös tarkkailla akun varauksen tilannetta. Näkymä näyttää myös kuluvan hetken virrankulutuksen.

Lisäksi ohjelmasta löytyy oma kohtansa hiiren virittämiselle eri pinnoille. Virityksessä hiirtä pyöritetään uudella alustalla ja pyörityksen jälkeen hiiri suorittaa analysoinnin sekä optimoinnin. Käytännön tasolla eroa alustojen välillä ei pystynyt huomaamaan. Hiirtä testattiin Steelseriesin kovapintaisella hiirimatolla ja tuntuma pysyi samana kuin Logitechin matolla.

Ohjelmasta löytyy myöskin käyttäjän tekemiset taltioiva osio. Osio tallettaa hiirellä tehdyt klikkaukset nauhoituksen ajalta ja sitten kertoo, mitä painikkeita on painettu useimmin tai kuinka kauan näppäintä on painettu. Ominaisuuden käyttäjähyödyt jäivät kuitenkin testin aikana hämärän peittoon.

USB-kaapelin kanssa hiiren käyttö oli yhtä sujuvaa kuin langattomana. Kaapeli kuitenkin haukkaa pienen siivun hiiren langattomasta käyttömukavuudesta, mikä on laitteen valtti.

 

RGB-trendiä myötäillen hiirestä löytyy myös pakolliset RGB led-valot. Valaistus rajautuu ainoastaan yläpuolelle itse Logitechin logoon sekä DPI-säätönäppäinten alapuolelle. Käytössä valot jäävät kämmenen peittoon, joten niiden lisäarvo jää heikoksi. Jos valoja päätyy kuitenkin käyttämään, värit ja välkyntätehosteet pystyy itse määrittämään, kuten myös valaistuksen kirkkauden sekä tehosteen nopeuden. Staattinen sininen miellytti omaa silmää eniten, paitsi akkua säästäessä, jolloin valot olivat toissijaiset.

MouseTesterin tulokset olivat linjassa moitteettoman käyttötuntuman kanssa. Latency-testeissä päivitysnopeus kohosi huonoimmillaan neljän millisekunnin tuntumaan, mutta pääosin lukemat pysyivät yhden millisekunnin luvatussa maastossa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. G903-pelihiiren ominaisuudet
  3. G903-pelihiiren käyttökokemukset
  4. Powerplay -langattoman latausjärjestelmän ominaisuudet ja toiminta
  5. Yhteenveto