Uusimmat

Ominaisuudet

06.04.2018 19:00 Antti Voutilainen

Ominaisuudet

Logitechin maaliskuussa julkaisemat G513 Carbon -näppäimistöt ovat jatkokehitetty versio viime vuonna markkinoille tulleesta G413 Carbon -näppäimistöstä. Radikaaleja muutoksia ei kuitenkaan ole tehty.

Edeltäjänsä tapaan uusien mallien runko on valmistettu alumiiniseoksesta. Selkeintä pesäeroa edeltäjään tehdään RGB LED -valaistuksella, LightSync-ominaisuudella, eri kytkinvaihtoehdoilla ja erillisellä rannetuella.

G513 Carbon -näppäimistöt ovat keskenään identtisiä paitsi kytkinten osalta, jotka ovat vaihtoehtoisesti joko Romer-G Linear tai Romer-G Tactile -versiot. Varustelu on muutoin yhtenevä.

Rannetuen ulkomitat ovat 445 x 88 x 21,5 millimetriä. Rannetuki on päällystetty keinonahalla, jonka alla pehmusteena on muodon muistavaa vaahtomuovia. Rannetuessa ei ole erillistä kiinnitysmekanismia, eli sen voi asetella näppäimistön äärelle oman mieltymyksen mukaan. Rannetuen tarpeetonta liikkumista on estämässä kuusi kumitassua, jotka löytyvät rannetuen pohjasta.

Näppäimistön ulkomitat ovat 445 x 132 x 34 millimetriä. Paino ilman 1,8 metriä pitkää johtoa on 1105 grammaa. Näppäimistön oikeasta yläkulmasta löytyy myös USB-läpivienti, joka on toteutettu USB 2.0 -standardilla.

Romer-G Linear -kytkimille luvataan 70 miljoonan painalluksen käyttöikä.

Kytkimet ovat nimensä mukaisesti lineaarisia ja tuntopisteettömiä. Niiden käyttöön tarvittava painallusvoima on 45 grammaa. Rekisteröintipiste saavutetaan 1,5 millimetrin kohdalla, ja koko liikerata on 3,2 millimetriä.

Romer-G Tactile -kytkimille luvataan vastaava 70 miljoonan painalluksen käyttöikä.

Edeltävästä poiketen Tactile-kytkimimissä on havaittavissa tuntopiste, joka viestii käyttäjälle painalluksen rekisteröitymisestä. Rekisteröintipiste on samaan tapaan 1,5 millimetrissä. Rekisteröintipisteeseen päästäkseen painallusvoimaa tarvitaan 45 grammaa. Tuntopiste tavoitetaan 55 gramman painallusvoimalla.

Näppäimistöjen mukana toimitetaan 12 erikoismuotoiltua näppäinhattua. Mukana toimitettavat näppäinhatut kattavat numeronäppäimet 1-5 sekä kirjainnäppäimet Q, W, E, R, A,S ja D.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat