UUSIMMAT

Testissä Microsoft Surface Book 2 – Tehoa ja tyyliä järkyttävällä hintalapulla

09.06.2018 20:00 | Aleksi Pakkala

Microsoftin uudenkarhea Surface Book 2 edustaa 2-in-1-kannettavien sarjassa tehokasta ja näyttävää laitetta. Muropaketin testiin saapui laitteen 15-tuumainen versio, joka on Surface Book 2 -malliston lippulaiva ja selkeästi tehokkain Microsoftin tarjoamista kannettavista.

Surface Book 2:n suurin erikoisuus on tabletiksi irtoava 15 tuuman näyttö. Se on varustettu todella laadukkaalla IPS-paneelilla, jonka tarkkuus on 3240 x 2160 pikseliä. Näytön voi kääntää myös ympäri, jolloin kannettavaa voi käyttää hyvin esimerkiksi piirtoalustana. Näppäimistölle on sijoitettu painike, jolla näyttöosan lukitus aukeaa, ja näytön saa irrotettua tablettikäyttöön.

Valitettavasti testilaitteen mukana ei toimitettu Surface Pen -stylus-kynää, joten piirto-ominaisuuksia ei päästy tässä yhteydessä syvällisesti testaamaan.

Surface Book -sarjan toisen sukupolven myötä prosessori ja näytönohjain ovat päivittyneet uusiin malleihin. Uutta on myös 15 tuuman näyttökoko, sillä ensimmäisen version Surface Book -kannettavaa oli saatavilla ainoastaan 13,5-tuumaisella näytöllä.

Microsoft Surface Book 2 kilpailijat ovat melko vähällä, mikäli kriteereiksi asetetaan tablettitila ja erillinen näytönohjain. Dell XPS 15 2-in-1 täyttää nämä kriteerit, mutta kyseistä mallia ei ole suomalaisilta jälleenmyyjiltä saatavissa.

Tässä testissä käymme läpi Surface Book 2:n tärkeimmät ominaisuudet, käytettävyyden ja suorituskyvyn.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuudet
  3. Suorituskykytestit
  4. Yhteenveto