Yhteenveto

23.07.2018 19:00 | Aleksi Pakkala

Yhteenveto

Testien mielenkiintoisin kysymys oli, pystyykö MSI tarjoamaan vakavasti otettavan prosessorijäähdyttimen sadan euron hintaluokkaan? Kilpailu ilmajäähdytteisten prosessorijäähdytinten huippumallien kesken on pitkään ollut Noctuan dominoimaa, mutta näytönohjainten jäähdyttimien kanssa kokemusta keränneellä MSI:llä pitäisi olla tarpeeksi pätevä kehitysosasto NH-D15 -mallin kaltaisen prosessijäähdyttimen valmistamiseksi.

Valitettavasti Core Frozr XL jää heikoksi ensiyrittämäksi, ja Noctua peittosi MSI:n mallin niin lämpötila- kuin melumittauksissa. Erinomaisen suorituskyvyn sijaan MSI on keskittynyt enemmän jäähdyttimen ulkonäköön ja RGB-valoihin, mutta nämäkin on toteutettu vähän sinnepäin. Puna-musta väriteema ja vilkkuvat lohikäärmelogot ovat varmasti joidenkin mielestä tyylikkäitä, mutta henkilökohtaisesti MSI Core Frozr XL jäähdyttimen tyyli on epäonnistunut.

RGB-valaistuksen sitominen pelkästään Mystic Light -sovellukseen ja MSI:n valmistamiin emolevyihin rampauttaa huomattavasti valaistuksen käytettävyyttä, varsinkin kun ottaa huomioon kilpailijoiden vastaavien RGB-valaistujen mallien tukevan tavallisia nelipinnisiä RGB-liittimiä. Näistä esimerkkinä aiemmin tänä vuonna testissä ollut Cooler Master MA610P, jonka valaistusta voi ohjata millä tahansa työkalulla, koska signaali syötetään valoille nelipinnisen RGB-liittimen kautta. Tuuletinten kiinnitysmekanismissa täytyy myös olla jotakin vialla, sillä nostettaessa tuuletinnopeudet maksimiin jäähdytinratkaisu piti järkyttävää meteliä. Meteli ei ollut enää pelkkää ilmavirran suhinaa, vaan korkeilla kierrosnopeuksilla koko jäähdytin resonoi ja aiheutti ylimääräistä häiritsevää ääntä.

Core Frozr L on alemmassa hintaluokassaan huomattavasti houkuttelevampi kokonaisuus, ja pärjää suorituskykynsä puolesta lähes isommalle Core Frozr XL -mallille, pysyen samalla huomattavasti hiljaisempana varsinkin korkeammilla kierrosnopeuksilla. Melko pienellä jälkisijoituksella tornicooleriin on mahdollista lisätä myös toinen tuuletin, joka varmasti kuroisi mallien suorituskykyeroa umpeen entisestään. Mikäli Core Frozr L -mallin ulkonäkö miellyttää omaa silmää, sitä voi suositella seuraavaksi prosessorijäähdyttimeksi.

MSI Core Frozr L

Hyvää

 • Melko hillitty ja tyylikäs ulkoasu
 • Kilpailukykyinen suorituskyky luokassaan
 • Kiinnitysmekanismin käyttö ongelmatonta
 • Melko hiljainen

Huonoa

 • Hieman hintava ominaisuuksiin nähden

MSI Core Frozr XL

Hyvää

 • Kiinnitysmekanismin käyttö ongelmatonta
 • Tuulettimia voi nostaa muistikampojen yhteensopivuuden varmistamiseksi

Huonoa

 • Suorituskyky hintaan nähden
 • Ulkoasu
 • RGB-valaistusohjaus sidottu Mystic Light -sovellukseen

Sisältö

 1. Alkusanat
 2. Tuotteiden esittely
 3. Lämpötila- ja melumittaukset
 4. Yhteenveto