Uusimmat

3D-testit ja pelitestit

20.04.2017 18:00 Joonas Koivisto

3D-testit ja pelitestit

MSI GT62VR 7RE Dominator Pro -pelikannettavaa testattiin synteettisissä 3D-testeissä ja pelikäytössä.

Synteettisinä 3D-benchmarkkeina käytettiin 4K-resoluution suorituskykyä testaavaa 3D Markin Firestrike Ultraa ja kevyempää Sky Diveriä, joka on paremmin optimoitu mobiiliprosessoreille.

Peleissä testattiin ensin tiettyjä esiasetuksia 4K-resoluutiolla. Kaikissa peleissä käytettiin DirectX 11 -rajapintaa.

Verrokkina testeissä oli Asuksen ROG Strix GL502 -pelikannettava, jossa on samainen GTX 1070 -näytönohjain, mutta vanhemman Skylake-sukupolven i-6700HQ. Prosessori on Asuksessa kellotettu 2,6 gigahertsiin.

Firestrike Ultrassa GTX 1070 ei pärjännyt kummassakaan kannettavassa mitenkään massiivisen hyvin, kuten oli odotettavissakin.

Sky Diverissä MSI Dominator Pro pärjäsi helposti hyvin, sillä se on mobiilioptimoitujen sovellusten näkökulmasta lähempänä pöytäkonetta kuin kannettavaa. Tuloksen lievä ero näkyy uudemman prosessorin tuomassa tehossa.

Viime vuonna ilmestyneessä Hitman pelissä testattiin alussa tarjottua High-asetustilaa. Hitmanissa ei ole varsinaisia esiasetuksia, mutta nyt käyttöön otettiin pelin itse ehdottamat ensimmäiset astukset, joissa vaitoehdot olivat High-asetuksella, varjot päällä, anistrooppinen suodatus 8x ja reunanpehmennyksenä FXAA.

Uudessa Ghost Recon Wildlandsissa testattiin medium-esiasetuksia.

Rise of the Tomb Raider sai samanlaisen käsittelyn ensin High-esiasetuksilla. Suuri hajonta Tomb Raiderissa johtuu siitä, että peli mittaa suorituskykyä usealla erilaisella kartalla, jotka vaativat tehoa eri tavoin. Ääriarvoihin päätettiin kuitenkin ottaa koko benchmarkin ääriarvot.

Kuten testeistä saattoi olettaa, eroa kahden läppärin välille tuli hyvin vähän. MSI peittosi Asuksen muussa paitsi Tomb Raiderin ääriarvoissa, joissa erot menivät niukasti Asukselle. Yleisesti ottaen mobiiliprosessorien tuoma ero näyttää olevan pelikäytössä hyvin marginaalinen, kun koneet ovat muuten lähes samanlaiset. Peleissä puhutaan yksittäisistä ruuduista, mutta prosessoritesteissä ero toki näkyy suuremmin.

Pelatessa sai aluksi hieman laskea tarjottua asetuksia alaspäin, jotta saavutettin mukavan säännöllinen 60 fps -ruudunpäivitys. Kun oikeat asetukset löytyivät, oli pelaaminen miellyttävä kokemus hyvän resoluution ja näppäimistön myötä.

Sisältö

  1. Kannettavan esittely
  2. Käyttöominaisuudet
  3. Prosessori, akkukesto ja lämpötilat
  4. 3D-testit ja pelitestit
  5. Yhteenveto