UUSIMMAT

Emolevyt, tuotepakettien sisällöt ja takapaneelien liitännät

26.04.2017 18:00 Tapio Berschewsky

Emolevyt, tuotepakettien sisällöt, ja takapaneelien liitännät

Gigabyteltä otimme testiin Aorus -mallistoon kuuluvan AX370-Gaming 5 -emolevyn. Tumman harmaata ja vaaleaa yhdistelevä levy on tyylikkään näköinen. Sen hinta on noin 240 euroa.

Gigabyte orus AX370-Gaming 5 -tuotesivu

MSI:ltä testiin saapui Krait Gaming X370. Myös Kraitin värimaailma yhdistelee mustaa ja valkoista, mutta tämän kuviointi on astetta räväkämpää ja takapaneelin suoja logoineen halvan näköinen. Hintaa levyllä on noin 180 euroa.

Krait Gaming X370 -tuotesivu

Asuksen emolevyistä testiimme valittiin ROG Crosshair VI Hero. Emolevy on kauttaaltaan tumma ja tyylikkään näköinen. Emolevyn hinta on noin 280 euroa.

Asus ROG Crosshair VI Hero -tuotesivu

Testin neljäs emolevy on ASRockin valmistama ja kuuluu Fatal1ty -lisensoituihin tuotteisiin. Fatal1ty X370 Gaming Professionalissa on musta pohjaväri punaisine koristeineen. Hintaa komeudella on peräti 337 euroa, josta ainakin osa kuluu Fatal1ty-lisenssiin minkään teknisesti merkittävän sijasta.

ASRock Fatal1ty X370 Gaming Professional -tuotesivu

Pakettien sisällöt

Aoruksen paketissa on emolevyn lisäksi ajurilevy, manuaali ja pikaopas, neljä SATA-kaapelia, kaksi tarranauhaa, takapaneelin suojus, GC-SLI2P -silta, RGB-ledjatkojohto, sovitin kotelon johdoille sekä kaksi lämpöanturia.

MSI on pakannut levyn mukaan manuaalin, pikaoppaan, ajurilevyn, kaksi sata-kaapelia, SLI-sillan, takapaneelin suojan sekä kaapelien tarroja.

Asuksen varusteisiin kuuluu manuaali, ajurilevy, neljä SATA-kaapelia, kymmenen ROG-kaapelitarraa, takapaneelin suojus, SLI HB -silta, RGB-ledjatkojohto, sovitin kotelon johdoille, ROG-tarra, ROG-lasinalunen sekä ruuvipaketit M.2 -levylle ja 3d-tulostettujen osien kiinnittämiseen.

ASRock on pakannut emolevyn mukaan ajurilevyn, pikaoppaan, 4 SATA-kaapelia, takapaneelin suojuksen, kaksi WLAN-antennia, SLI HB -sillan sekä ruuvisetin M.2-levyille.

Takapaneelin liitännät

Aoruksen takapaneelissa on runsaasti liitettävyyttä. Kuusi USB 3.1 Gen 1 -porttia, kolme USB 3.1 Gen 2 Type-A -porttia ja yksi USB 3.1 Gen 2 Type-C -portti riittävät kohtuullisen hyvälle kokoelmalle moderneja oheislaitteita. Lisäksi takaa löytyy PS/2 -näppäimistön tai -hiiren liitäntä, kaksi gigabitin verkkoliitäntää, HDMI-ulostulo, viisi kappaletta 3,5 millimetrin ääniliitäntöjä sekä optinen S/PDIF -ääniulostulo.

MSI:n takapaneelista löytyy oheislaitteita varten kaksi USB 2.0 -porttia, neljä USB 3.1 Gen 1 -porttia, yksi USB 3.1 Gen 2 Type-A -porttia, ja yksi USB 3.1 Gen 2 Type-C -portti. Mukana on myös PS/2-yhdistelmäliitäntä näppäimistölle ja hiirelle. Kuvaulostuloja on HDMI:n ja DVI-D:n verran. Näiden lisäksi on myös kuusi 3,5 millimetrin ääniliitäntää ja gigabitin verkkoliitäntä.

Asuksen emolevyn takapaneelista löytyy eniten USB-portteja. Tässä on peräti neljä USB 2.0 -porttia, kahdeksan USB 3.0 -porttia, sekä yksi USB 3.1 Gen 2 Type-A ja yksi USB 3.1 Gen 2 Type-C eli yhteensä 14 USB-liitäntää. Lisäksi takana on gigabitin verkkoliitäntä, optinen S/PDIF -ääniulostulo ja viisi 3,5 millimetrin ääniliitäntää. Lisäksi takana on BIOS Flashback -nappi UEFI BIOSin helppoon päivittämiseen sekä nappi CMOSin tyhjentämiseen.

ASRockin levyssä PS/2-yhdistelmäportti näppäimistölle ja hiirelle, neljä USB 3.0 -liitäntää, joista ensimmäinen on nimetty Fatal1ty Mouse Portiksi, yksi USB 3.1 Gen 2 Type-A, yksi USB 3.1 Gen 2 Type-C. Lisäksi takana on paikat kahdelle WiFi-antennille, yksi gigabitin ja yksi viiden gigabitin verkkoliitäntä, viisi 3,5 millimetrin ääniliitäntää, yksi optinen S/PDIF -ääniulostulo sekä nappi CMOSin tyhjentämiseen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Emolevyt, tuotepakettien sisällöt ja takapaneelien liitännät
  3. Massamuistien liitännät, emolevyn painikkeet ja erikoisuudet
  4. Kokoonpano ja mittaukset
  5. Loppusanat