UUSIMMAT

Pakkaus, tarvikkeet ja rakenne

30.12.2016 14:36 | Juha Kokkonen | 3

Pakkaus ja tarvikkeet

True Spirit 140 Direct toimitetaan mustassa pahvirasiassa, jonka pinnasta löytyy kuva coolerista sekä kaikki oleelliset tiedot ominaisuuksista sekä yhteensopivuudesta. Pakkauksen sisällä jäähdytysrivasto on suojattu vaahtomuovilla ja oheistarvikkeet ovat omassa pahvirasiassaan sekä muovipussien sisälle jaoteltuna.

Rivaston ohella toimitussisältöön kuuluu yksi TY-140-tuuletin, kiinnitystarvikkeet coolerille ja kahdelle tuulettimelle, muovishimmi LGA 1151 -kantaisille prosessoreille, pieni pussillinen lämpötahnaa sekä asennusohje.

Coolerin rakenne

Ulkonäöltään True Spirit 140 Direct on varsin hoikka cooleri, mutta otsapinta-alaa löytyy melko mukavasti. Rivasto on pelkistetysti muotoiltu, eikä sen pinnasta löydy juuri tuulettimien kiinnitysuria kummempia muotoja. Laatuvaikutelmassa on hyvä.

Coolerin ulkomitat ovat 140 x 77 x 161 mm ja paino 650 grammaa (ilman tuuletinta). Tuuletin lisää massaa 160 grammalla. Valmistaja tarjoaa coolerille kahden vuoden takuun. Cooleri on yhteensopiva kaikkien viimeaikaisten suoritinkantojen, kuten LGA2011v3:n, LGA1366:n, LGA115x:n, AM3+:n ja FM2+:n kanssa.

True Spirit 140 Directin rivasto on käsittelemätöntä alumiinia ja ylin peitelevy on anodisoitu mustaksi. Sen keskelle on toteutettu simppelien aukkojen avulla tyylikäs Thermalrightin logo. Lämpöputkien typistetyt päät näkyvät rivaston yläpinnassa. Rivasto koostuu 50 alumiinirivasta, joiden väli on 2,1 mm ja paksuus tyypillinen 0,4 mm.

True Spirit 140 Direct siirtää lämmön prosessorilta jäähdytysrivastoon viiden 6 milliä paksun kuparilämpöputken avulla. U:n muotoiset lämpöputket ovat saaneet pintaansa nikkelipinnoitteen ja ne läpäisevät jäähdytyslamellit noppaviitosen kaltaisessa muodostelmassa. Liitokset putkien ja rivaston välillä ovat puristusliitoksia. Pohjaosan sijainti rivastoon nähden on molempiin suuntiin symmetrinen.

True Spirit 140 Direct on järjestyksessään toinen Thermalrightin cooleri, joka käyttää lämpöputkien suorakosketustekniikkaa. Suorakosketuksessa lämpöputket itsessään muodostavat suoraan prosessoria vasten asettuvan lämmönsiirtopinnan. Lämpöputket ovat kiinni alumiiniseen pohjapalaan tehdyissä urissa, joka sitoo putket yhteen. Putket eivät ole aivan kiinni toisissaan, vaan niiden väliin jää pieni noin millin levyinen ja korkuinen ura, joka kannattaa huomioida lämpötahnan annostelussa. Nykycoolereille tyypillisesti pohjan kontaktipinta on hieman kupera.

Tuulettimen kiinnitys tapahtuu True Spirit 140 Directiin perinteisten rautalankakiinnikkeiden avulla. Jotta tuulettimen kiinnityksestä tulee riittävän jämäkkä, rivastoon muotoiltuihin uriin on asennettava lyhyet kumiletkun pätkät, jotka toimitetaan mukana. Toteutus on hieman erikoinen ja kumien asentaminen rivastoon vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta lopputulos vaikuttaa varsin toimivalta. Coolerin mukana toimitetaan kiinnikkeet kahdelle tuulettimelle.

Coolerin mukana toimitetaan yksi 140 mm:n kokoinen TY-140 Black -tuuletin, joka on säädettävissä PWM:n (Pulse Width Modulation) avulla 300 – 1300 RPM:n kierrosalueella. Valmistajan mukaan tuulettimen melutaso on 15–21 dBA ja ilmavirta 16,9–73,6 CFM. Virtansa tuuletin ottaa nelipinnisen tuuletinliittimen kautta, joka killuu suojapunoksella päällystetyn johdon päässä.

Kun tuuletin on kiinnitettynä True Spirit 140 Directiin, yltävät tuulettimen reunat rivaston reunojen ulkopuolelle joka puolelta. Syy tähän löytyy osittain siitä, ettei tuuletin ole täysin symmetrinen, vaan rungon läpimitta on toiseen suuntaan 140- ja toiseen 150 mm. Tuulettimen roottorin läpimitta on 135 mm. Käytännössä asiasta ei ole mitään haittaa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Pakkaus, tarvikkeet ja rakenne
  3. Coolerin asennus
  4. Testikokoonpano ja -metodit
  5. Melu- ja lämpötilamittaukset
  6. Yhteenveto
Keskustelu

Vaikuttaa ihan ok jäähyltä kun katsoo hintaa.
Kiinnitysratkaisu on ehkä hieman työläämpi mutta ovat kai karsineet kuluja siinä ja melkein jokaiselta pysyy ruuvari kädessä eli ei pitäisi olla ongelma.
Ja kiitos arvostelusta

Kiitos hyvästä artikkelista. Itse kaipaisin verrokki cooleriksi jonkun halvan all-in-one jäähyn, kun tuossa hintaluokassa sellanen taitaa laittaa näitä tornimallisia pataan 100-0. Muutenkaan en voi käsittää miksi niitten kupariputkien väliin pitää jättää ne millin leveät ja syvät välit, parempi olisi ollut jos olisi edes saatu painettua ne putket yhteen jos kerran pitää tuota suorakosketustekniikkaa käyttää. Itselläni ollut joskus muinoin yksi tällainen direct-mallinen tornicooleri, mutta siinä putket olivat tiukasti yhdessä, tais olla jopa ocz valmistajana.

Halpa AIO häviää yleensä joko äänessä tai tehossa aina. Mutta se ihmetyttää että verrokkina ei ole Macho Direct joka on samaa hintaluokkaa isompana

Muropaketin uusimmat