UUSIMMAT

Thermaltake The Tower 900

21.08.2017 19:00 | Tapio Berschewsky | 3

Thermaltake The Tower 900

Thermaltaken The Tower 900 on todellinen modaajan unelma. Koteloon saa mahdutettua lähes mitä tahansa mieleen juolahtavaa valaistuksen ja jäähdytyksen saralla. PC-koteloksi The Tower onkin todella jättimäinen, ja siitä löytyy lukuisia käyttäjän arvostamia ominaisuuksia.

Heti alkuun todettakoon, että tämä on kokonsa puolesta todellinen järkäle. 24,5 kilon painoisena sitä oli jo hieman työlästä liikuttaa ympäriinsä. Ulkomitoiltaan 75,2 senttiä korkea, 42,3 senttiä leveä, ja 48,3 senttiä syvä kotelo herätti useita toimituksia sisältävässä toimistorakennuksessa ihmetystä ja luultiinpa sitä jopa viinijääkaapiksi.

Kotelo koostuu metallisesta kehikosta, joka jakautuu etu- ja takatiloihin. Etutilassa on raskaan ja kestävän tuntuiset lasiset seinät kolmessa suunnassa. Kokoonpano rakennetaan pääosin etuosaan, joten se on varsin näyttävä, kunhan osat on valittu hyvin.

Kotelon takaosaan sijoittuu virtalähde ja mahdollisesti myös 3,5 tuuman kiintolevyjä. Siihen saa myös rakennettua erittäin tehokkaan ilmajäähdytyksen. Takaosan sivuilla on koko koneen korkuiset helposti yläreunan mekanismilla irrotettavat ritilät, joiden taakse saa asennettua tuulettimia. Molemmille puolille saa maksimissaan neljä 120 tai 140 millimetrin tuuletinta. Jos haluaa käyttää takatilaan tulevia kiintolevykelkkoja, ne vievät toiselta puolelta kahden tuulettimen paikan.

Kotelon takapaneelin alareunassa on aukko virtalähteelle ja mahdollisuus kiinnittää pari lisätuuletinta, nämäkin 120 tai 140 millimetrin kokoluokassa.

Kotelon etuosan alareunassa keskellä on paikka optiselle asemalle. Sen päällä on kaksi 3,5-tuumaisen kiintolevyn paikkaa. Alaosaan saa myös ripustettua kaksi 2,5 tuuman SSD-levyä.

Emolevy kiinnitetään etuosaan yläreunaan, johtoläpivientien päälle. Kotelon erikoisuutena tyypillisesti PC-kopan takaosaan osoittavat liittimet tulevat tässä ylöspäin. Niihin tulevat johdot vedetään kannen alta.

Etuosan yläreunassa on neljä USB 3.0 -liitintä, virtanappi, kuulokkeiden ja mikrofonin liitännät, sekä reset-painike.

Kotelon pääliosa koostuu mustasta ritilästä. Sen saa irrotettua vetämällä.

Kotelon yläreunan alta paljastuu kaksi valmiiksi asennettua tuuletinta, jotka puhaltavat ylöspäin. Nämä ovat kotelon ainoat valmiiksi asennetut tuulettimet, muut jäähdytysvälineet pitää ostaa erikseen. Kuten näkyy, tyypillisesti kotelon takaosassa olevat PCI-E-korttipaikkojen takalevyt sekä emolevyn takapaneeli asentuvat The Towerissa ylöspäin. Johdot voi vetää joko kannen takapuolen rei’istä ulos, tai avoimesta reiästä alas takaosaan, ja sen pohjassa olevasta reiästä ulos lattian tasolla.

Kotelon alapuolella on vielä yksi ilmanottoaukko, johon ei kuitenkaan saa tuulettimia kiinni.

The Toweriin asennetaan kokoonpano näyttävästi pystyyn kotelon etuosaan.

The Towerin takaosa avattuna ja virtalähde asennettuna. Vasemmalle ylös on asennettu neljän kiintolevyn kelkat.

Etupuolelle saa asennettua 2,5 tuumaisen kiintolevyn roikkumaan etu- ja takaosan välisestä levystä, kotelon alaosaan.

Kotelon etuosan molemmilla sivuilla lähellä etureunaa on paikka, johon voi kiinnittää pumpun ja vesisäiliön erittäin näyttävää vesijäähdytysratkaisua ajatellen.

The Tower 900 on kokeilluista E-ATX-koteloista ehdottomasti monipuolisin. Se ei sovi moniin koteihin. Näin suurta koteloa ei saa mahdutettua ihan joka paikkaan ja toisaalta kaikki eivät välttämättä halua näin näkyvää tietokonetta. Toisaalta virittelijälle se on todellinen unelma. Massamuistipaikkoja on kuusi 3,5-tuumaista ja neljä 2,5-tuumaista, tosin kaikkiin 3,5-tuumaisiin paikkoihin saa tarvittaessa myös 2,5-tuumaisen levyn. Tilaa jäähdytykselle ja suurille komponenteille on vaikka muille jakaa. Prosessoricoolerin maksimikorkeus on 260 millimetriä ja näytönohjaimen maksimipituus 400 millimetriä.

The Tower 900 on kaikin puolin laadukkaan oloinen kotelo. Jämäkkä rakenne, paksut lasilevyt ja ylipäätään kaikki osat viestivät designista, jossa laatu on ensisijaista. Mistään ei jää lelumaista tunnelmaa.

 

Hyvää

 • Hillittömästi tilaa
 • Mahdollistaa villeimmätkin väri- ja jäähdytysratkaisut

Huonoa

 • Kookkaana ei mahdu läheskään jokaiseen kotiin
 • Paino hankaloittaa siirtelyä
 • Takapaneelista tuttujen liittimien säätäminen vaatii kannen irrottamisen
 • Asettaa omat vaatimuksensa komponenttien ulkonäölle

Thermaltake The Tower 900

 • Hintaluokka: 250 €
 • Sivupaneelit: 3 x lasia (5 mm)
 • Asennetut tuulettimet: 2 x 140 mm (1000 RPM, 16dBA)
 • Asemapaikat: 1 x 5,25’’ + 6 x 3,5’’ / 2.5’’ + 2 x 2,5’’
 • I/O-liitännät: 4x USB 3.0, ääni
 • Näytönohjaimen ilmoitettu enimmäispituus: 400 mm
 • Prosessorijäähdyttimen ilmoitettu enimmäiskorkeus: 260 mm
 • Virtalähteen ilmoitettu enimmäispituus: 220 mm
 • Tuuletinpaikat: 4 x 120 mm / 140 mm (vasen), : 4 x 120 mm / 140 mm (oikea), 2 x 120 mm / 140 mm (ylä), 2 x 120 mm / 140 mm (taka), 1 x 120 mm / 140 mm (HDD-kelkka)
 • Vesijäähdyttimen enimmäiskoko: 560 mm
 • Mitat, paino: 752 x 423 x 483 mm, 24,5 kg

Sisältö

 1. Alkusanat
 2. Thermaltake The Tower 900
 3. EVGA DG-86
 4. Be quiet! Dark Base Pro 900
 5. Raijintek Asterion Classic
Keskustelu

Ainoastaan yhdessä kotelossa usb-c ja sekin todettiin rumaksi. Toisaalta eipä ihme kun itsekkin viimekuussa katselin EATX koteloa niin ainoa järkevä kotelo siinä luokassaa oli lian-li:n kotelo http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-o11wgx/ En ymmärrä miksi kotelovalmistajat edes viitsii julkaista koteloa ilman usb-c liitintä. Luulisi esimerkiksi ulkoisen kiintolevyn liittämisen yhdellä ainoalla kaapelilla olevan monelle mukava lisä (ettei tarvi joko kahta usb:tä tai erillistä virtalähdettä).

Itsellä on Corsair 900D kotelo ja on tilava ja vesijäähykäyttä varten ostettu mutta on muovinen eikä laatu/hinta suhde ole hyvä.
Toinen hyvältä vaikuttava kotelo on Lian-Li V3000 mutta hinta on luuultavasti yli 400€ ja saatavuus on olematon jos haluaa tilata suomesta.
USB C liittimellä löytyvä kotelo on edelleen aika harvassa kun jostain syystä ovat kotelovalmistajat jämähtäneet tuohon usb.3.0 versioon.

Etsin koteloa uudelle koneelle ja tuommoista Evgan 86 ei löytynyt googlella :)

87 sen sijaan komeilee kuvassakin isolla.

Muropaketin uusimmat