UUSIMMAT

Be quiet! Dark Base Pro 900

21.08.2017 19:00 | Tapio Berschewsky | 3

EVGA – DG-86

Nämä ovat tietysti makuasioita, mutta EVGA:n DG-86 on näistä koteloista ainakin testaajalle selvästi epäesteettisin. Se on myös hinnastaan huolimatta halvan oloinen ja rämisevät muovidetaljoinnit eivät vakuuta. Kotelon vasemmassa reunassa on pleksi-ikkuna, jonka läpi koteloon näkee sisään. Emolevy asennetaan koteloon tavalliseen tapaan, mutta melkein kaikessa muussa on designissa ajoittain näppärää ja ajoittain turhaa kikkailua. Ulkomitat ovat 68,6 x 27,0 x 64,2 senttimetriä ja painoa kotelolla muovisesta tuntumasta huolimatta jopa 19,6 kiloa.

Etusäleikkö on kiinni huonosti toimivilla muoviklipseillä. Sen alta paljastuu kolme 140 millimetrin tuuletinta.

Muovi-ikkuna aukeaa kahvasta painamalla ja on kohtuullisen mukava käyttää. Pleksinpala, jonka EVGA-teksti on valaistu koneen ollessa päällä, puolestaan on kiinni yhdellä typerässä kohdassa olevalla sormiruuvilla ja on siksi tarpeettoman hankala saada takaisin oikein paikalleen.

Takaosassa kikkaillaan. Kahvasta aukeava takaosaa peittävä kansi on varustettu kahdella tuulettimella. PCI-E-laajennuskorteista sekä emolevyn takapaneelin liitännlöistä tulevat johdot voi vetää ulos läpiviennistä, joka tulee kotelon oikean sivun takareunaan.

Kotelossa on nappeja ja USB-liittimiä kahdessa paikassa. Yläetureunan vasemmassa sivusta löytyvät nämä kaksi liitintä ja kolme nappia.

Kotelon vasemmasta reunasta kiiltävän LED-näytön läheltä löytyy samat napit kuin yläreunastakin ja näiden lisäksi mahdollisuus kontrolloida kotelon tuulettimia. Reunassa on myös erikoisuutena HDMI-läpiviennin ulostulo.

Kotelon oikeassa reunassa on läpivienti takapaneelin johdoille sekä kahva, jolla oikeaa reunaa suojaavan muovikuoren saa irti.

DG-86:ssa kaikki kiintolevyt asennetaan takapuolelle erilaisiin kehikkoihin. 2,5-tuumaisia kehikoita on kolme ja 3,5-tuumaisia kahdeksan. Alareunan isosta aukosta vedetään läpi virtalähteestä tulevat johdot, jotka sitten ohjataan emolevylle vasemman reunan kumisista läpivienneistä.

EVGAn erikoisuutena on ledinäyttö, joka kertoo koneen lämpötilan ja jolta voi myös kontrolloida tuulettimien nopeutta manuaalisesti.

Takapaneelista löytyy erikoisuutena HDMI-läpivientijohto. Tämän johdon toinen pää on kotelon vasemman reunan alaosassa, ja se on tarkoitettu VR-silmikon käyttäjille.

EVGA DG-86 oli lievä pettymys. Se on ominaisuuksiltaan erittäin runsas kotelo, mutta materiaalit ja designvalinnat ontuvat. Suoraan sanoen kotelo näyttää jättimäiseltä sähköpatterilta, jota on cad-ohjelmassa hieman venytetty vinoihin kulmiin sieltä täältä.

Kotelon takaosan massamediapaikkojen ja johtojen viennin suunnittelu on kohtuullisen hyvää, joskin virtalähteessä pitää olla melko pitkät kaapelit, että ne yltävät kunnolla emolevyn ja näytönohjaimen liittimiin. EVGA:han saa kahdeksan 3,5 tuuman levyä ja kolme 2,5 tuuman levyä. Kuuteen 3,5 tuuman levypaikkaan saa asennettua myös 2,5 tuuman levyn. EVGA ei valitettavasti kerro maksimimittoja prosessoricoolerille tai näytönohjaimelle, vaan tyytyy ilmoittamaan, että koteloon mahtuu valtaosa tehokkaista näytönohjaimista.

EVGA:n kotelossa on miellyttäviä yksityiskohtia, mutta melkein kaikki normaalista poikkeavat ominaisuudet tuntuvat halvalta kikkailulta. Joissain tapauksissa HDMI-läpiviennistä voi olla iloa, mutta VR-silmikon käytössä suuret hankaluudet eivät liity siihen, mihin kohtaan PC-koteloa johdot kiinnittyvät.

Luotaantyöntävä design yhdistettynä rämiseviin muoviosiin ja pleksi-ikkunaan saisivat testaajan jättämään tämän kauppaan.

 

Hyvää

 • HDMI-läpiviennin kaltaiset nokkelat yksityiskohdat.
 • LED-näyttö toimii lämpötilojen pikavilkaisussa
 • Runsaasti liittimiä

Huonoa

 • Muovinen yleisolemus
 • Muotoilu ei kovinkaan monen mieleen

 

EVGA DG-86

 • Hintaluokka: 250 €
 • Sivupaneelit: 1x pleksi, muut muovi/metalli
 • Asennetut tuulettimet: 5 x 140 mm
 • Asemapaikat: 8 x 3,5″, 3 x 2,5″ – kuuteen 3,5″ paikkaan voi kiinnittää 2,5″ levyn
 • I/O-liitännät: 2 x USB 3.0, ääni, USB-C, HDMI
 •  Näytönohjaimen ilmoitettu enimmäispituus: Ei ilmoiteta
 • Prosessorijäähdyttimen ilmoitettu enimmäiskorkeus: Ei ilmoiteta
 • Virtalähteen ilmoitettu enimmäispituus: Ei ilmoiteta
 • Tuuletinpaikat: 8 x 120 mm / 140 mm
 • Vesijäähdyttimen enimmäiskoko: 2 x 420 mm
 • Mitat, paino: 686 x 270 x 642 mm, 19,6 kg

Sisältö

 1. Alkusanat
 2. Thermaltake The Tower 900
 3. EVGA DG-86
 4. Be quiet! Dark Base Pro 900
 5. Raijintek Asterion Classic
Keskustelu

Ainoastaan yhdessä kotelossa usb-c ja sekin todettiin rumaksi. Toisaalta eipä ihme kun itsekkin viimekuussa katselin EATX koteloa niin ainoa järkevä kotelo siinä luokassaa oli lian-li:n kotelo http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-o11wgx/ En ymmärrä miksi kotelovalmistajat edes viitsii julkaista koteloa ilman usb-c liitintä. Luulisi esimerkiksi ulkoisen kiintolevyn liittämisen yhdellä ainoalla kaapelilla olevan monelle mukava lisä (ettei tarvi joko kahta usb:tä tai erillistä virtalähdettä).

Itsellä on Corsair 900D kotelo ja on tilava ja vesijäähykäyttä varten ostettu mutta on muovinen eikä laatu/hinta suhde ole hyvä.
Toinen hyvältä vaikuttava kotelo on Lian-Li V3000 mutta hinta on luuultavasti yli 400€ ja saatavuus on olematon jos haluaa tilata suomesta.
USB C liittimellä löytyvä kotelo on edelleen aika harvassa kun jostain syystä ovat kotelovalmistajat jämähtäneet tuohon usb.3.0 versioon.

Etsin koteloa uudelle koneelle ja tuommoista Evgan 86 ei löytynyt googlella :)

87 sen sijaan komeilee kuvassakin isolla.

Muropaketin uusimmat