UUSIMMAT

Logitech G432 -kuulokkeet

10.05.2019 19:00 | Joonas Koivisto | 1

Logitech G432 -kuulokkeet

Langallisten G432-kuulokkeiden ulkoasu ja rakenne on kumpikin hyvin simppeli. Kuulokkeita koristavat kiiltäväpintaiset Logitechin logot ja kuppien siniset reunukset.

Kuulokkeissa on 50 millimetrin kuuloke-elementit 20-20 000 hertsin taajuusvasteella. Impedanssi äänentoistolle on 39 ohmia, ja kuulokkeiden herkkyys on 107 desibeliä. Mikrofonin halkaisija on kuusi millimetriä, ja sen taajuusvaste on 100-20 000 hertsiä. Kuulokkeiden paino on johtoa lukuun ottamatta 259 grammaa.

Kuulokkeiden välinen keskisanka on metallia ja osat muutoin pääasiassa muovia. Sekä pehmustettu panta että kuppien tyynyt on pinnoitettu keinonahalla. Kuulokkeet painavat hieman päässä, joten niiden läsnäolon kyllä huomaa. Kiinteä mikrofoni on mahdollista mykistää ylös nostamalla. Muita toimintoja sen ja vasemmasta korvakupista löytyvän äänenvoimakkuuden säätimen lisäksi ei kuulokkeissa ole.

Mikrofoni asettuu noin kolmen sentin päähän suusta, suoraan sen viereen vasemmalle puolelle. Nostettaessa ja laskettaessa mikrofoni ilmoittaa mykistyksestä – tai aktivoitumisesta – piippauksella.

Kuulokkeiden johto on kiinteä, eikä siis ole vaihdettavissa. Pakkauksessa toimitetaan mukana nelinapaisen 3,5 millimetrin liitännän kahteen kolminapaiseen jakava kaapeli sekä USB-adapteri, johon kuulokkeiden nelinapainen 3,5 millimetrin liitäntä sopii. Kuulokkeiden johdossa on tarranauha, jonka avulla johdon saa sidottua hieman helpommin esimerkiksi kuljetusta varten.

Kaapeli on ohutta tekoa, eikä tunnu poikkeuksellisen laadukkaalta.

Molemmat mukana tulleet adapterit toimivat moitteetta. Kuulokkeet toimivat käytännössä missä vain laitteessa, joka tukee nelinapaista 3,5 millimetrin liitäntää, erillisiä 3,5-millimetrisiä liitäntöjä tai USB-kuulokkeita. Johdon lyhyen pituuden myötä kuulokkeita on järkevintä käyttää PS4 tai Xbox One -konsolilla ohjaimen liitännän kautta.

Tuki on periaatteessa myös Nintendo Switchille, mutta television kautta pelatessa joutuu istumaan lähellä konsolia tai hankkimaan jatkojohdon kuulokkeiden käyttöä varten. Tämä ongelma on tosin enemmän Switch-konsolin kuin kuulokkeiden syytä.

Selkeimpänä ongelmana oli oikean kupin nivelien todella äänekäs narina. Vasemman kupin liitoskohdat eivät pitäneet samanlaista ääntä, joten ongelma saattoi myös olla yksistään testikappaleessa.

Suhteellisen kireän keskisangan myötä kuulokkeita ei tee mieli pitää kaulalla ainakaan kovinkaan pitkiä aikoja. Jos kupit kääntää 90 astetta lepoasentoon, jää taitettu mikrofoni kaulaa vasten ja painaa sitä.

Kireä keskisanka tekee myös kuulokkeista hieman puristavat ainakin vähän isommalle päälle.

Noin 21 asteen sisälämpötilassa kuulokkeet eivät käyneet hiostaviksi pitkänkään käytön aikana, mutta lämpimämpänä aikana tilanne voi olla keinonahkatyynyjen takia huonompi.

Sisältö

  1. Aloitus
  2. Logitech G432 -kuulokkeet
  3. Logitech G935 LightSync -kuulokkeet
  4. GSuite-ohjelmisto
  5. Käyttökokemukset
  6. Yhteenveto
Keskustelu

Siis mitä puutaheinää mä oikeen luen!!!

Aito tilaääni?

" Onko aito aito tilaääni edelleen hyödyllinen ominaisuus pelikuulokkeissa, kun virtuaalisen tilaäänen ratkaisut lisääntyvät ja kehittyvät jatkuvasti? "

" Tässä tiukasti kilpaillussa luokassa niiden valtti on 7.1-kanavainen tilaääni "

" Kuulokkeissa on 50 millimetrin kuuloke-elementit "

Nyt olisi toimituksella korkea aika tarkistaa teknistä tietämystään. Se tilaääni kun ei ole aito tilaääni, ellei niitä eri äänensuuntia ajeta fyysisesti erisuunnassa olevilta elementeiltä. Näissäkin Logitechin kuulokkeissa ääni tulee kahdesta 50mm elementistä ja loput virtualisoidaan ohjelmallisesti. Eli virtual surround.

Tämän ymmärtää meillä kotona ekaluokkalainenkin, joka tuli kysymään että miksi muropaketti huijaa..

" Tilaäänitoteutus vaikuttaa äänien sijainnin perusteella toimivan hyvin ainakin CS:GO:ssa ja PUBG:issa. "

Testaajille suosittelisin vakavasti kokeiltavaksi vertailuun oikeita kuulokkeita tilaäänellä, niin ymmärtää eron, etenkin pelien äänien suunnan ja sijainnin hahmottamisessa. Ja elokuvat, ne on aivan eri maailma aidolla tilaäänellä varustetuilla kuulokkeilla verrattuna näihin virtualsurround kikkareisiin.

Muropaketin uusimmat