UUSIMMAT

GSuite-ohjelmisto

10.05.2019 19:00 | Joonas Koivisto | 1

Logitech GSuite -ohjelmisto

Molemmista nyt testatuista kuulokkeista saa eniten irti Logitechin GSuite-ohjelmistolla.

Oheisohjelmiston kautta hallitaan tilaäänen asetuksia, RGB-valaistusta ja lisänäppäimien toimintaa.

Yhteistä molemmille malleille ovat äänen säätöön liittyvät välilehdet. Tilaäänen välilehdeltä kytketään 7.1-kanavainen ääni päälle tai pois ja säädetään eri alueiden äänenvoimakkuutta. Oletuksena kuulokkeet toimivat stereona. Eri efekteillä voi lisäksi hieman säätää ääntä. Mahdollisuutena on luoda kolme eri profiilia eri käyttötarkoituksiin.

Kumpaankin kuulokeversioon on tilaääneksi valittavissa DTS Headphone X 2.0 -versio, jos ohjelmistot eivät valmiiksi toista tilaääntä.

Taajuuskorjaimen väilehdeltä löytyy useita valmiita taajuuskorjaimen asetuksia ja mahdollisuus luoda itse oma taajuuskorjain.

Langattoman mallin kanssa voi lisäksi säätää kuulokkeista löytyvien kolmen erillispainikkeen toiminnat. Mahdollisuuksiin kuuluu järjestelmätoimintojen ja makrojen lisäksi Overwolf-, Discord- ja OBS-ohjelmistojen tiettyjen komentojen tallentaminen suoraan kuulokkeiden näppäimiin.

Yhtenä välilehtenä on myös RGB-valaistuksen säätö. Tarjolla on erilaisia valmiita efektejä, jotka toimivat yhteen myös muiden Logitechin samaa oheisohjelmistoa käyttävien laitteiden kanssa.

GSuite on oheisohjelmistoksi hyvä ja selkeäkäyttöinen kokonaisuus, joka ansaitsee positiivisen maininnan erityisesti runsaista ja selkeistä ääniasetuksista.

Sisältö

  1. Aloitus
  2. Logitech G432 -kuulokkeet
  3. Logitech G935 LightSync -kuulokkeet
  4. GSuite-ohjelmisto
  5. Käyttökokemukset
  6. Yhteenveto
Keskustelu

Siis mitä puutaheinää mä oikeen luen!!!

Aito tilaääni?

" Onko aito aito tilaääni edelleen hyödyllinen ominaisuus pelikuulokkeissa, kun virtuaalisen tilaäänen ratkaisut lisääntyvät ja kehittyvät jatkuvasti? "

" Tässä tiukasti kilpaillussa luokassa niiden valtti on 7.1-kanavainen tilaääni "

" Kuulokkeissa on 50 millimetrin kuuloke-elementit "

Nyt olisi toimituksella korkea aika tarkistaa teknistä tietämystään. Se tilaääni kun ei ole aito tilaääni, ellei niitä eri äänensuuntia ajeta fyysisesti erisuunnassa olevilta elementeiltä. Näissäkin Logitechin kuulokkeissa ääni tulee kahdesta 50mm elementistä ja loput virtualisoidaan ohjelmallisesti. Eli virtual surround.

Tämän ymmärtää meillä kotona ekaluokkalainenkin, joka tuli kysymään että miksi muropaketti huijaa..

" Tilaäänitoteutus vaikuttaa äänien sijainnin perusteella toimivan hyvin ainakin CS:GO:ssa ja PUBG:issa. "

Testaajille suosittelisin vakavasti kokeiltavaksi vertailuun oikeita kuulokkeita tilaäänellä, niin ymmärtää eron, etenkin pelien äänien suunnan ja sijainnin hahmottamisessa. Ja elokuvat, ne on aivan eri maailma aidolla tilaäänellä varustetuilla kuulokkeilla verrattuna näihin virtualsurround kikkareisiin.

Muropaketin uusimmat