Uusimmat

Testissä Creativen, Logitechin ja HyperX:n mekaaniset pelinäppäimistöt

19.06.2017 19:00 Antti Voutilainen

Muropaketti otti testattavakseen mekaaniset pelinäppäimistöt Creativelta, Logitechiltä ja HyperX:ltä.

Mekaanisten näppäimistöjen markkinat käyvät kuumana, kun laitevalmistaja toisensa perään kokeilee menestystään oheislaitteiden villissä maailmassa. Se ei sinällään ole ihme, sillä onhan kyseessä hiiren ohella tärkein ja välttämättömin syöttölaite. Lisäksi hyvä pelinäppäimistö taipuu pelaamisen lisäksi myös yleiskäyttöön.

Pelinäppäimistöjä markkinoidaan miltei olemattomilla viiveillä, taustavalaistuksella ja monilla muilla ominaisuuksilla. Käytännön tasolla esimerkiksi viiveet ovat niin olemattomia, etteivät ne heijastu käyttöön. Pelaajan kannalta tärkeintä on painallusten välittyminen oikein, useamman painalluksen samanaikainen rekisteröityminen ja tietenkin käyttömukavuus.

Esimerkiksi streamajalle näppäimistä lähtevä kova ääni voi olla kynnyskysymys, mutta joku toinen on valmis tinkimään asiassa saavuttaakseen paremman näppäilytuntuman. Tarpeita ja käyttötarkoituksia on monia.

Kalvokytkentätekniikkaan perustuvien pelinäppäimistöjen tarjonta kalpenee nykyään mekaanisten näppäimistöjen tarjonnan rinnalla. Markkinoiden valtaamiseen on epäilemättä vaikuttanut mekaanisten näppäimistöjen laskeneet hinnat. Tällä hetkellä mekaanisen näppäimistön saa halvimmillaan 50 eurolla.

Otimme testiin kolmen eri valmistajan mekaanisen näppäimistön, joista jokaisessa on eri kytkimet. Testiin osallistuivat Creative Sound BlasterX Vanguard K08 (Omron PRES -kytkimet), Logitech G413 (Romer-G) ja HyperX Alloy FPS (Cherry MX Brown).

Testissä esiintyvien kytkimien lisäksi markkinoilta löytyy myös muun muassa Kaihuan Kailh-kytkimiä. Lisäksi jotkut valmistajat, kuten esimerkiksi Razer, valmistavat itse omat kytkimensä. Kytkimien lisäksi valmistajat luovat eroavaisuuksia näppäimistöjen välille lähinnä varusteluilla.

Muropaketin testissä syvennytään näppäimistöjen olemukseen, kytkimien välisiin eroihin, tekniseen toteutukseen sekä ohjelmistoon ja ominaisuuksiin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely ja myyntipakkauksen sisältö
  3. Olemus
  4. Kytkimet ja tuntuma
  5. Ohjelmisto
  6. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat