Uusimmat

Olemus

19.06.2017 19:00 Antti Voutilainen

Olemus

Creative Sound BlasterX Vanguard K08 on ulkonäöltään houkutteleva näppäimistö. Vaikka pintamateriaali onkin muovia, toteutus on mattapintainen, eikä näppäimistössä kiillä muu kuin kuudelle medianäppäimelle varattu kaistale.

Varsinainen huomionvarastaja on kuitenkin numeronäppäimistön yläpuolelle sijoitettu metallinen rulla, jolla säädetään äänenvoimakkuutta. Rulla on vahvaa tekoa, ja sitä pyörittäessä erottaa pienen porrastuksen. Rulla on mukavampi ja luonnollisesti yksinkertaisempi käytettävä kuin kahden erillisen näppäimen painaminen äänenvoimakkuuden säätämiseen.

Kaikkineen näppäimiä on yhteensä 109 kappaletta. Medianäppäimiä niistä on seitsemän ja makroille on varattu näppäimistön vasempaan laitaan viisi erillistä M-näppäintä.

M-näppäinten sijoittelusta voi olla montaa mieltä. Niiden operoiminen pikkusormella ja nimettömällä on toimivaa ja sen saattaa hyvinkin tehdä siirtämättä katsetta näppäimiin. Toisalta M-näppäimet siirtävät vasemman laidan reunemmaksi, mikä voi pelatessa hyvinkin aiheuttaa virhepainalluksia.

Näppäimistön johto on poikkeuksellisen paksu, suojapunoksella päällystetty kahden metrin kaapeli. Näppäimistön ulkomitat ovat 215 x 465 x 37,6 millimetriä.

Speksien mukaan näppäimistön mukana toimitetaan näppäinhattujen irrotusväline, mutta pakkauksesta sellaista ei löytynyt. Logitechin ja HyperX:n välineillä näppäinhattujen poistaminen ei onnistunut, mutta näppäinhatut on irrotettavissa kotikonstein. Sitä ei kuitenkaan kannata tehdä terävällä metalliesineellä, sillä pintamateriaalista johtuen näppäimiin jää silloin naarmuja.

Mukana toimitettava rannetuki on miellyttävä lisä. Se lisää käyttömukavuutta, mutta rannetuen kiinnitysmekanismi on surkea. Kiinnitys on neljän ohuen muovitapin varassa. Todellisuudessa mekanismi ei edes toimi. Rannetuki jää pöydälle, kun näppäimistöä nostaa. Tähän hintaluokkaan rannetuen odottaisi olevan tasokkaampi.

HyperX Alloy FPS on ulkoasultaan pelkistetty näppäimistö. Rakenteensa puolesta se sen sijaan on hyvinkin vahva. Jämerää rakennetta tukee teräksestä valmistettu etulevy.

Kilpailijoistaan poiketen näppäimistön USB-kaapeli on irroitettavissa. Pituutta kaapelilla on 1,8 metriä, ja se on päällystetty suojapunoksella.

Pelkistetyn kokonaisuuden ulkomitat ovat 441,62 x 129,38 x 35,35 millimetriä ja teräksisestä etulevystä huolimatta paino on vain 1049 grammaa.

Logitech on onnistunut G413 Carbon -näppäimistön ulkonäössä, sillä harjattu tumma pinta antaa hyvin viimeistellyn mielikuvan. Näppäimistön koteloinnin materiaalivalinta on mahdollistanut näyttävän viimeistelyn, sillä runko on valmistettu alumiini-magnesiumseoksesta.

Kokonsa puolesta G413 on samoilla linjoilla HyperX:n kanssa. Ulkomitat ovat 445 x 132 x 34 millimetriä. Paino ilman johtoa on 1105 grammaa.

Logitechin mukana toimitettavat vaihtonäppäinhatut ovat muotoilultaan hieman poikkeavia. Näppäinhattujen vasen, oikea ja ylälaita ovat kiilamaisesti korotettuja. Käyttömukavuuteen poikkeavalla muotoilulla ei ollut vaikutusta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely ja myyntipakkauksen sisältö
  3. Olemus
  4. Kytkimet ja tuntuma
  5. Ohjelmisto
  6. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat