Uusimmat

Ohjelmisto

19.06.2017 19:00 Antti Voutilainen

Ohjelmisto

Creative Sound BlasterX Vanguard K08:n ohjelmisto on jaettu kolmeen osa-alueeseen.

Lighting-osiossa säädetään näppäimistön valaistusta. Oletuksena tarjolla on yhdeksän esiohjelmoitua valoshow’ta. Halutessaan jokaisen näppäimen voi määrittää haluamansa väriseksi.

Performance-osiossa pystyy säätämään repeat delayn (viive seuraavaan samasta näppäimestä rekisteröityvään painallukseen) ja repeat raten (toistojen tahti). Näistä ensimmäisen säätäminen toimii lääkkeenä kirjoittamisessa ilmenneisiin ylimääräisiin rekisteröityneisiin painalluksiin.

Pelikäytössä säätöjen hyöty jää todentamatta, koska nopeatempoisessa FPS-pelissä säädöt eivät näkyneet millään tavalla. Säädettävä on myös päivitysnopeus (polling rate), mutta harva haluaa sitä tieten tahtoen laskea.

Makro-osio kiinnostanee MMO-pelaajia eniten. Säädöt ovat kaikin puolin kattavat. Vasemman laidan näppäimiin voi määrittää vain yhden korvaavan näppäimen tai nauhoittaa pidemmän makron. Makrojen toiminta oli ensiluokkaista, vaikkakin vasempaan laitaan ahdetut lisänäppäimet aiheuttivat välillä sekaannusta, kun on tottunut siihen, että reunimmaisena ovat vaihto-, sarkain- ja muut vastaavan näppäimet.

HyperX Alloy FPS ei hyödynnä erillistä ohjelmistoa, joten led-valoja ja multimediatoiminteita hallinnoidaan FN-näppäimen avulla. Valaistusefektejä on kuusi ja kirkkaustasoja viisi. Pelaajien kannattaa aktivoida erillinen G-näppäin (FN + F12). Aktivointi poistaa Windows-näppäimen käytöstä.

Oletuksena näppäimistö rekisteröi kuusi samanaikaista painallusta. G-näppäin aktiivisena tuo kuuden raja poistuu. Enimmäisrajan hakemiseksi sormet loppuivat ikävä kyllä kesken.

Makroja ja valaistusta muokataan Logitechin Gaming Software -ohjelmalla. Ohjelmalla saa säädettyä valojen kirkkautta sekä välkkymistahtia. Valoefektien kirjo on vaatimaton, sillä ainoa efekti on välkkyminen.

Logitechissa makroille on varattuna F1–F12-näppäimet. Niihin voi määrittää yksittäisen korvaavan näppäimen tai vastaavasti pidempiä näppäinsarjoja makrona. Ohjelma osaa myös nuuskia koneelle asennetut yhteensopivat pelit. Tämä sallii pelin komentojen määrittämisen työpöydällä. Makrojen nauhoittaminen oli helppoa, ja ne toimivat kuten pitikin.

Oletusarvoiset makronäppäimet (F1–F12) ovat melko kaukana normaalista WASD-asetelmasta. Nopeatempoisissa peleissä makrot joutuu määrittämään lähemmäksi, mikäli ei halua altavastaajan asemaan makrojen vuoksi.

Positiivinen piirre ohjelmassa on laaja vaihtoehtojen kirjo, mikäli näppäimiin haluaa määrittää työpöydällä hyödynnettäviä komentoja.

Ohjelmasta löytyy oma välilehti tiettyjen näppäimien pelikohtaiseen deaktivointiin. Valtaosalle riittänee todennäköisesti pelkkä Windows-näppäimen käytöstä poistaminen.

Ohjelman erikoisin toiminne on syöteanalyysi. Analyysin kerääminen määritetään itse ja samoin katkaistaan. Ohjelma muodostaa tallenteen päätteeksi analyysin näppäinpainallusten määrästä ja pituudesta. Analyysi esitetään, onneksi, graafisessa muodossa. Käytännön hyötyä siitä ei juuri ole, mutta pelikavereille voi ainakin todistaa, että on enemmän edennyt kuin peruutellut.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely ja myyntipakkauksen sisältö
  3. Olemus
  4. Kytkimet ja tuntuma
  5. Ohjelmisto
  6. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat