UUSIMMAT

Yhteenveto

24.10.2017 19:00 | Tapio Berschewsky

Yhteenveto

Coffee Lake -malliston edullisemman pään kellotettava prosessori i3-8350K on kelvollinen budjettiluokan tuote. Ytimien nousu neljään tekee siitä kilpailijan jopa joillekin edellisten sukupolvien i5-prosessoreille.

Se pieksi odotetusti jokaisessa puhdasta suorituskykyä mittaavassa montaa ydintä käyttävässä testissä edeltäjänsä, mutta jäi 200 megahertsia hitaamman kellotaajuutensa vuoksi Cinebenchin yhden ytimen testissä jälkeen.

Prosessori osoittautui varsin hyvin kellottuvaksi. Saavuttamamme 20 prosentin lisä kellotaajuuteen ei varmasti ole katto tälle mallille, mutta näissäkään vauhdeissa Noctuan tehokas ilmajäähy ei riittänyt pitämään lämpötiloja mukavan matalina rasituksessa.

Pelaajan kannalta prosessori ei tunnu erityisen mielekkäältä päivitykseltä. Molemmissa testipeleissä rajana oli käytännössä näytönohjain eivätkä tulokset juurikaan eronneet toisistaan riippumatta, siitä ajettiinko testejä Kaby Lakella, kellottamattomalla Coffee Lakella vai kellotetulla Coffee Lakella. Se toisaalta kertoo siitä, että tämän kumppaniksi voi valita testeihin vähän tehokkaammankin näytönohjaimen.

Uutta budjettihintaista pelikonetta kokoavalle tämä on suorituskyvyn ja hinnan kannalta yksi tämän hetken parhaista prosessoreista. Toisaalta, vaikka itse prosessori tarjoaa hyvän vastineen rahalle, Z370-piirisarja puolestaan on kallis, joten Coffee Lake -budjettikoneeseen ei saa budjettiemolevyä vielä hetkeen.

Intel Core i3-8350K

Hyvää

 • Kellottuu mainiosti
 • Tuplamäärä ytimiä edeltäjään verrattuna

Huonoa

 • Pelitehot eivät juuri nousseet Kaby Lakesta

Asus Prime Z370-A

Asuksen Prime Z370-A on kelvollinen emolevy, jossa on kaikki tarvittavat perusominaisuudet, mutta ei sen kummempaa. Nätit ledivalaistukset ja kiinnikkeet itse 3D-tulostetuille koristeille tarkoittavat kuitenkin, että siihen voi rakentaa näyttävän kokoonpanon.

Hyvää

 • Laatuluokan perusemolevy Z370-piirisarjalla
 • Mahdollisuus luoda näyttävä kokoonpano

Huonoa

 • Ei erityisiä etuja verrattuna edellisen sukupolven emolevyihin, paitsi tuki Coffee Lake -prosessoreille

Muokattu 27.10.2017 klo 11.23. Korjattu Sisoft Sandra -graafit vastaamaan testituloksia.

Sisältö

 1. Alkusanat
 2. Ominaisuudet
 3. Testikokoonpanot ja Suorituskykymittaukset: i3-7350K vs. i3-8350K
 4. Suorituskykymittaukset: i3-8350K kellotettuna
 5. Yhteenveto