Uusimmat

Testi Asus GeForce RTX 3070 Dual -näytönohjain – Rutkasti potkua hieman maltillisempaan hintaluokkaan

21.12.2020 20:00 Aleksi Pakkala

Nvidia jatkaa GeForce RTX 3000 -malliston kasvattamista, vaikkei uusia näytönohjaimia ole vieläkään saatavissa juuri mistään – eikä tilanne myöskään näytä ihan hetkeen parantuvan. Saimme kuitenkin Muropaketin testiin Asus GeForce RTX 3070 Dual -näytönohjaimen, joka on huomattavasti huokeampi vaihtoehto GeForce RTX 3080:lle. Nyt Nvidian uudet ominaisuudet ja ponteva suorituskyky ovat tarjolla hieman järkevämmällä hinnalla.

Huokeimmat Nvidia GeForce RTX 3070 -näytönohjaimet maksavat hieman alle 600 euroa, kun taas halvimmastakin Nvidia GeForce RTX 3080 -näytönohjaimesta saa pulittaa noin 800 euroa. Testiin otettu Asus GeForce RTX 3070 Dual ei edusta aivan halvin mallia, vaan sen hintaluokka asettuu noin 630 euroon. Nvidia on julkaissut RTX 3000 -sarjan täydennykseksi myös GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjaimen, jonka hinnat alkavat Suomessa noin 480 eurosta.

Valitettavasti uusimpien Nvidia-näytönohjainten saatavuus on edelleen erittäin heikkoa, eikä GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimia ole kirjoitushetkellä saatavilla mistään. Tämä kertoo siitä, että Nvidia on löytänyt vähän liiankin hyvän tasapainon ominaisuuksien ja hinnan välille. Kysyntä yksinkertaisesti ylittää tarjonnan.

Muropaketin testissä tutustutaan tarkemmin Asus GeForce RTX 3070 Dual -näytönohjaimeen, vertaillaan mistä kaikesta pitää luopua siirryttäessä GeForce RTX 3080 -mallista huokeampaan malliin, ja tutkitaan kuinka GeForce RTX 3070 pärjää suorituskykytesteissä edellisen sukupolven GeForce RTX 2080:n ja isoveljensä GeForce RTX 3080:n kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat