Uusimmat

Testi Jimm’s Liquid Builds Reactor -kokoonpano – Näyttävä, hintava ja turhankin kuuma pakkaus

21.02.2022 20:00 Aleksi Pakkala

Muropaketin testitoimituksen ihasteltavaksi saapui uudenkarhea vesijäähdytetty komistus Jimm’s PC-Storelta. Jimm’s Reactor on tuorein lisäys Jimm’s Liquid Builds -sarjaan, joka koostuu käsin kasatuista vesijäähdytteistä kokoonpanoista.

Jimm’s Reactor on kasattu näyttävään Phanteks Evolv Shift X ITX-kokoluokan koteloon. Kokoonpanossa on käytetty laadukkaita komponentteja ja vesijäähdytys on toteutettu EK-Waterblocksin osilla.

Nestejäähdytetyt valmiskokoonpanot eivät ole täysin tuore keksintö. Esimerkiksi yhdysvaltalainen Origin PC on tarjonnut jo pitkään valmiiksi kasattuja täysin nestejäähytteisiä tietokoneita, joita toimitetaan Suomeenkin asti.

Vesijäähdytetty kokoonpano ei edusta varsinaisesti budjettiratkaisua valmiskokoonpanojen valikoimassa: Jimm’s Reactor kustantaa testatulla kokoonpanolla kirjoitushetkellä 3899 euroa. Kyseessä on eittämättä tolkuton määrä rahaa. Tämänkertaisessa Muropaketin artikkelissa tutustutaankin myös siihen, mistä hinta muodostuu ja minkä suuruisella summalla vastaavan kokoonpanon voisi rakentaa itse.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat