UUSIMMAT

Yhteenveto

28.12.2017 19:00 | Aleksi Pakkala

Yhteenveto

Der8auer Delid Die Mate 2 on lähes täydellinen työkalu tämän kokoluokan prosessorien lämmönlevittäjien irrottamiseen. Tuote on hyvin valmistettu ja toimii täysin toivotulla tavalla. Tuote toimitetaan näyttävästi ja hyvin suojatusti pakattuna, ja osat sopivat toisiinsa todella hyvin. Korkeilla ylikellotusasetuksilla lämpötilat laskivat todella rajusti, mutta peruskellotaajuuksilla hyödyt jäivät minimaalisiksi.

Pakkauksesta olisi hyvä löytyä myös käyttöohjeet. Paketissa on QR-koodilla varustettu lappunen joka opastaa ohjesivulle, mutta mukana toimitettava paperinen ohje olisi helpottanut prosessia. Työkalu maksaa 33 euroa ja se on kirjoitushetkellä ainoa Suomesta saatavilla oleva lämmönlevittäjän irroitukseen tarkoitettu työkalu. Yksityishenkilöllä korkkaustyökalun käyttö jää hyvin todennäköisesti todella vähälle, joten työkalun hankinta esimerkiksi kaveriporukalla olisi varteenotettava vaihtoehto.

Ainoa muu kritiikki tulee siitä, ettei pakkauksesta käy ilmi, minkä prosessorien kanssa työkalua voi käyttää. Työkalu on alun perin suunniteltu Haswell-prosessoreille, mutta se toimii myös uudempien LGA1151-kantaisten prosessorien kanssa. Der8auer valmistaa myös 2011-kantaisille extreme-prosessoreille suunnattua työkalua, jolla onnistuu esimerkiksi uusien Intel Core i9 -prosessorien korkkaaminen.

Intel on saanut jo useita vuosia lokaa niskaansa huonosta lämmönlevittäjätahnasta, eikä suinkaan turhaan. Nestemäistä metallia käyttäen lämpötilat laskivat jopa yli 20 astetta korkeilla ylikellotusasetuksilla, vaikka peruskellotaajuuksilla lämpötilaerot jäävät toki todella pieniksi. Prosessorin lämmönlevittäjän irrottaminen sopiikin siis parhaiten extreme-ylikellottajille ja järeiden vesijäähdytysratkaisujen pariksi, peruskäyttäjälle siitä on huomattavasti vähemmän hyötyä, eikä sitä voi takuunalaiselle prosessorille suositella.

Hyvää

  • Laadukkaasti valmistettu työkalu
  • Yksinkertainen käyttää

Huonoa

  • Ei fyysistä ohjekirjaa

Sisältö

  1. Alkusanat ja tuotteen esittely
  2. Lämmönlevittäjän uudelleenasennus
  3. Lämpötilamittaukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat