Uusimmat

1080p-video skaalautuu kuin taikaiskusta 4K-resoluutioon – Nvidia tuo kohta DLSS-tyyppisen tekniikan nettivideoihin

Kuva: @ Unsplash

09.01.2023 15:55 Muropaketin toimitus

Pelaajat ovat saaneet nauttia DLSS-tekniikan tuomista eduista peleissä, ja nyt vastaava tekniikka on tulossa myös videoiden katseluun.

Nvidia kutsuu DLSS-muunnelmaansa nimellä Video Super Resolution (VSR). Sen ja yhteensopivan selaimen kanssakäymisellä 1080p-tarkkuuden nettivideo muuntuu reaaliajassa 4K-resoluutioon esimerkiksi YouTubessa. Ainakaan vielä tässä vaiheessa lähtötarkkuudeksi ei voi valita huonompaa tarkkuutta kuin 1080p-tilan.

Syystä tai toisesta VSR ei tue kuin GeForce RTX 4000 ja GeForce RTX 3000 -sukupolvia. GeForce RTX 2000 -sarjan korttien omistajat on tässä kohtaa unohdettu – mahdollisesti teknisten rajoitusten vuoksi.

Ominaisuus on niin ikään rajoitettu ainakin vielä tässä vaiheessa Google Chrome ja Microsoft Edge -selaimiin. Molemmat ovat Chromium-pohjaisia selaimia, joten mahdollisesti ominaisuus saattaisi toimia myös muissa Chromium-selaimissa.

Video Super Resolution saapuu GeForce RTX 4000- ja GeForce RTX 3000 -sarjojen -näytönohjaimille helmikuussa, ja Nvidia ehtikin jo esitellä VSR-tekniikkaa CES-messuilla. Alla olevalla videolla 1080p-video skaalautuu 4K-tarkkuuteen.

LUE MYÖS: Nvidian DLSS 3 toimii vain GeForce RTX 4000 -sarjassa – tekniikasta on ehkä vain haittaa vanhemmille sukupolville