Uusimmat

16-ytiminen Ryzen 9 3950X ja ensimmäiset uuden sukupolven Threadripper-prosessorit kauppoihin marraskuussa

23.09.2019 10:55 Muropaketin toimitus

AMD on vahvistanut tulevien prosessoriensa julkaisuajankohdan marraskuulle. Nyt julkaistavat Threadripperit eivät AMD:n mukaan kata vielä kaikkia uusimpia Threadrippereitä, vaan kyseessä ovat vasta ensimmäiset mallit.

16-ytimisen 3950X:n julkaisun piti alunperin sijoittua jo syyskuulle, mutta sittemmin AMD vahvisti ajankohdan lykkääntyneen. Tuleva prosessori on ytimien määrän lisäksi kiinnostava vaihtoehto myös siksi, että se sisältää Ryzen 3000 -sarjan korkeimman boost-kellotaajuuden: 4,7 gigahertsiä. Ensimmäiset vuotaneet hintatiedot enteilisivät prosessorille reilusti 900 euroa ylittävää myyntihintaa Euroopassa. Hintaoppaan ensimmäiset listaukset on asetettu yli 1200 euroon. Virallinen suositushinta on 749 dollaria, mutta se ei sisällä arvonlisäveroa.

Uusista Threadrippereistä ei tiedetä vielä kovinkaan paljoa, mutta vuototiedot viittaavat 32 ytimen ja 64 säikeen prosessoria malliston kärkivaihtoehdoksi. Threadripper-sarjan prosessorit saavat erään vuodon mukaan seurakseen uudet piirisarjat.