21-vuotiaan opiskelijanaisen puhelimesta löytyi paljastavia kuvia – puhelinkorjaajat latasivat ne nettiin

12.06.2021 21:25 | Muropaketin toimitus

Nainen tuskin osasi arvata viedessään älypuhelimensa huollettavaksi, mikä katastrofi siitä syntyy. Tekijät joutuivat kuitenkin lopulta vastuuseen ja uhri rikastui.

21-vuotias yhdysvaltalainen nainen lähetti iPhonensa Sacramentossa, Kaliforniassa sijaitsevaan Applen hyväksymään korjausliikkeeseen Pegatroniin vuonna 2016. Puhelimen ollessa korjattavana, kaksi teknikkoa saivat käsiinsä kymmenen paljastavaa kuvaa naisasiakkaasta sekä seksivideon.

Teknikot eivät tyytyneet katselemaan löytöään kaksistaan, vaan lähettivät materiaaliin Facebookiin ja myös muihin paikkoihin internetissä. Vähemmän yllättäen työntekijät saivat kiinni jäätyään potkut.

Materiaali näytti olevan naisen itsensä nettiin jakamaa, mutta näin ei ollut. Hän sai tietää lopulta ystävänsä kautta kuvien ja videon päätyneen julkiseksi. Tapaus aiheutti hänelle suurta ahdistusta.

Nainen haastoi Applen oikeuteen ja voitti. Tarkkaa korvaussummaa ei tiedetä, mutta asianajajat vaativat Applelta viittä miljoonaa dollaria.

Apple joutui ongelmiin niin ikään vuonna 2016, kun australialaisen Apple-kaupan henkilökunnan väitettiin varastaneen intiimejä kuvia asiakkaiden puhelimista. Henkilökuntaa irtisanottiin tämän vuoksi.

Muropaketin uusimmat