Uusimmat

3DMark täytti 15 vuotta – arvonnassa Fire Strike -patsas

08.11.2013 17:54 Ville Suvanto

Muropaketin lukijat ovat varmasti tuttuja suomalaisen Futuremarkin 3DMark-tuoteperheen testiohjelmien kanssa, jotka testaavat pääasiassa 3D-suorituskykyä. 3D-kiihdytettyjen näytönohjaimien historiassa on vuosien mittaan tapahtunut paljon ja 3DMarkit ovat kyenneet ohjelmistoversioilla pysymään ajan hermolla. 3DMarkit ovat kuuluneet Muropaketin vakiotestauskalustoon varsinkin näytönohjaimien suorituskykyä testattaessa.

Futuremark juhlistaa nyt sivuillaan 3DMark-ohjelmatuoteperheen 15-vuotissynttäreitä ja käynnistänyt kilpailun, jossa arvotaan kaksi uusimman 3DMark-testiohjelman Fire Strike -testistä tuttua hirviötä kuvaavaa patsasta. Osallistuminen tapahtuu Futuremarkin keskustelualueella äänestämällä mieleisintä 3DMark-testiohjelmaa ja/tai jakamalla 3DMark-muisto. Kilpailu päättyy marraskuun lopulla.

3DMark99 julkaistiin vuonna 1998 ja se testasi käyttämällä DirectX 6 -rajapintaa tuettuna ollen Windows 95 sekä aiemmin samaisena vuonna julkaistu Windows 98. Futuremark on puskenut pihalle 15 vuoden aikana yhteensä 11 3DMark-testiohjelmaa.

Futuremark, 3DMark

Futuremark Forums, The best 3DMark of all time is … ?