3DMarkin beetaversio antaa maistiaisen tulevaisuudesta

21.12.2015 15:06 Petrus Laine

20151221vrmark

3DMark-testiohjelmistaan tuttu Futuremark on julkaissut beetaversion tulevasta 3DMark-julkaisusta. Uusi beetaversio esittelee testiohjelmaan ensi vuonna lisättäviä ominaisuuksia.

Beetaversiossa käyttäjä pääsee tutustumaan ennakkoon testiohjelman uuteen käyttöliittymään ja tutkimaan vapaasti Fire Strike -testin maailmaa. Vapaasti tutkittava Fire Strike -testi on osa virtuaalilaseille tarkoitettua VRMarkia. Testi tukee virallisesti Oculus Rift- ja HTC Vive -virtuaalilaseja, mutta toimii myös ilman virtuaalilaseja perinteisillä monitoreilla.

Beetaversion myötä 3DMarkin lataamisesta ja päivittämisestä on tehty myös aiempaa helpompaa ja nopeampaa. Jatkossa käyttäjä voi ladata pääohjelman erikseen ja lisätä siihen vain haluamansa testit. Muutoksen myötä myös testien päivittäminen onnistuu helposti toisistaan riippumatta. Erilliset testit löytyvät jatkossa Steamissa Ladattavan sisällön alta.

Beetaversio on kaikille maksullisen 3DMark-version ostaneille käyttäjille. Beetaan voi osallistua Steamin kautta 3DMarkin ominaisuuksista, Beeta-välilehdeltä. Beeta-välilehdellä käyttäjän tulee syöttää koodi ”HappyHolidays” ilman lainausmerkkejä, jonka jälkeen ”2016 UI & VRMark Preview” tulee valittavaksi beeta-ohjelmaksi. Ainakin allekirjoittaneella VRMark oli tosin ilmestynyt Ladattavaan sisältöön myös ilman beetaohjelmaan liittymistä.

Steam Community, 3DMark, 3DMark Holiday Beta