Uusimmat

5,25″-asemat ohenevat

01.06.2011 13:38 Ville Suvanto

Anandtech-sivusto oli Computex-tapahtumassa vieraillessaan huomannut Antecin osastolla Solo II -kotelossa hieman erilaisen optisen aseman, joka oli asennettu 5,25-tuuman paikkaan. Antecin edustajien mukaan kehitteillä on uusi optisten asemien standardi, joka on slot-tyyppinen eli asemassa ei ole erillistä ulospäin tulevaa kelkkaa.

Slot-asemissa ei sinällään ole mitään uutta ja niitä on ollut saatavilla useiden valmistajien toimesta jo vuosikaudet. Uutta on kuitenkin se, että tulevaan standardiin perustuvat asemat ovat noin puolet nykyisten 5,25″-asemien korkeudesta, mutta yhtä leveitä.

On peräti erikoista, ettei kyseisenlaista standardia ole alettu työstää jo vuosia sitten, koska esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa on ollut pitkään selvästi työpöytäasemia ohuempia optisia asemia. Teknisesti ratkaisun ei olettaisi tuottavan suurta päänvaivaa asemien valmistajille, mutta suurempi kysymys lienee koteloissa ja kuluttajien tottumuksissa. Uudet asemat saa todennäköisesti asennettua vanhoihin paikkoihin jos ei muuten, niin ainakin adapterien avulla.

Anandtech, Meet the New 5.25″ Optical Drive Standard: Slimmer, Slot-loading