Uusimmat

$7,5 miljoonan arvoinen kiintolevy odottaa löytäjäänsä

27.11.2013 21:59 Ville Suvanto

Eletään vuoden 2009 alkua, bitcoin on juuri esitelty tammikuun 3. päivä ja arvo on nykypäivään verrattuna murto-osa ja niiden louhiminen on helpompaa. James Howells on louhinut viikon aikana 7500 bitcoinia, joiden arvo olisi tällä hetkellä reilut 7,5 miljoonaa dollaria. Howells ei kuitenkaan pääse nauttimaan niistä, sillä kiintolevy sijaitsee tällä hetkellä Walesissa syvällä kaatopaikan kätköissä.

Vuonna 2010 Howellsin Dell XPS N1710 -kannettava kärsi kosteusvaurion ja kiintolevyä lukuun ottamatta hän hävitti kannettavan. Kiintolevy pysyi työpöydän laatikossa seuraavat kolme vuotta ja kesällä siivouksen yhteydessä hän heivasi sen roskakoriin, josta se päätyi kaatopaikalle. Viime perjantaina Howells ymmärsi virheensä ja on etsinyt varmuuskopioita kuitenkaan löytämättä niitä. Hän oli käynyt tiedustelemassa asiaa jalkapallokentän kokoisella kaatopaikalla, jonne kiintolevy on todennäköisesti päätynyt, ja jonka pinta nousee 3-4 kuukaudessa reilulla metrillä.

The Guardian -sivuston haastattelussa Howells on kertonut ymmärtäneensä, ettei hän tule ikinä löytämään kiintolevyä. Kiintolevy on hautautuneena jonnekin kaatopaikan syvyyksiin, mutta yleisöryntäystä lapioiden kera on turha odottaa, sillä poliisienkin tekemissä vastaavanlaisissa etsinnöissä on mukana 15 henkeä, kaksi kaivajaa ja henkilökohtaiset suojavarusteet.

The Guardian, Missing: hard drive containing Bitcoins worth £4m in Newport landfill site