Abitilta HDMI-emolevy

11.05.2006 00:00 |

Abit on ilmoittanut, että yritys on aikeissa julkaista ensimmäisen HDMI-hyväksytyn emolevynsä. Kyseinen emolevy kantaa mallinimeä IL-80MV, se perustuu Intelin 945GT-piirisarjaan ja on suunnattu nykyisille Yonah- sekä tulevilla Merom-prosessoreille. Southbridgen virkaa toimittaa ICH7m-DH, jonka myötä tuettujen ominaisuuksien listaan voidaan lukea mm. FireWire-, SATA II- ja optiset HDA-liittimet sisään ja ulos. Merkittävin uutuus IL-80MV:ssä kuitenkin on 15-pinnisen analogisen D-Sub-liittimen vieressä oleva HDMI-liitin. Yhdessä AACS-dekooderin kanssa HDMI-liittimestä on mahdollista puskea ulos HDCP-signaaleja, mikä tekee emolevystä mainion vaihtoehdon Vista-yhteensopiville näytöille tai teräväpiirtotelevisioille.

Emolevystä on poistettu joitain perusemolevyistä tuttuja liittimiä ja esimerkiksi sarja- ja rinnakkaisportteja ei IL-80MV:ssä ole lainkaan. Sen sijaan PS/2-liittimet I/O-liitinrivistö löytyvät, kuten myös analogiset ääniliittimet, neljä USB 2.0 -liitintä ja FireWire- sekä verkkoliittimet. Merkittävää kuitenkin on, että Abit on päättänyt jättää kokonaan pois myös lisänäytönohjainta varten PCI Express x16 -liittimen, ja emolevyn alareunaa täyttää ainoastaan kaksi PCI- ja yksi PCI Express x1 -liitin.

Abitin työntekijät ovat kertoneet, että emolevy on viimeisessä vaiheessa AACS-sertifikaatioiden saamisessa Silicon Imagelta ja, että IL-80MV:n on arvioitu saapuvan myyntiin kesäkuussa. Hinnasta ei toistaiseksi ole tietoa, mutta arviot osuvat alemman hintaluokan 945GT-emolevyjen tasolle.

DailyTech, Universal Abit First Out the Door With HDMI Motherboard