UUSIMMAT

Acer esitteli useita kannettavia ja pöytätietokoneita myös ammattilaiskäyttöön suunnattuun ConceptD-sarjaan

13.04.2019 17:15 | Muropaketin toimitus

 

Acerin uusimmat aluevaltaukset ovat graafisen alan ja muiden luovien alojen tehokäyttäjille suunnatut ConceptD-tietokoneet ja oheislaitteet, joiden painotus on suorituskyvyssä ja näytön väritoistossa. Tuoteperheeseen kuuluu tehokkaita kannettavia, pöytäkoneita, näyttöjä ja VR-kypärä.

Sarjan kannettavista huomiota herättävin malli on ConceptD 9, jossa on Intel Core i9 -prosessori ja GeForce RTX 2080. Kannettavan näyttö on taittuva ja tukee Wacomin stylus-kyniä. Näytöllä on Pantonen sertifiointi ja se pystyy kattamaan täysin Adobe RGB -väriavaruuden. Näytön koko on 17,3 tuumaa ja resoluutio on 4K UHD. Valmistajan mukaan tietokoneen melutaso on suorituskykyisistä komponenteista huolimatta rajoitettu 40 desibeliin.

ConceptD-sarjaan kuuluu myös kaksi perinteisempää kannettavaa: ConceptD 7 ja ConceptD 5. Näissä on molemmissa myös Pantone-sertifioitu, 15,6 tuuman 4K-kosketusnäyttö, jonka ominaisuuksiin kuuluu kyky toistaa koko Adobe RGB-väriavaruus. ConceptD 7 -malli on kahdesta vaihtoehdosta hieman kookkaampi 17,9 millimetrin paksuudella ja 2,1 kilon painollaan. Kookkaampaan mallin tehokkaimpaan kokoonpanoon saa uusimman yhdeksännen sukupolven Core i7 -prosessorin ja GeForce RTX 2080 MaxQ -näytönohjaimen.

Pienemmän ConceptD 5 -mallin paksuus on 16,9 millimetriä ja painoa kertyy 1,5 kiloa. Tehokkaimpaan kokoonpanoon kuuluu kahdeksannen sukupolven Core i7 -prosessori ja Radeon RX Vega M LG -näytönohjain.

ConceptD-sarjaan kuuluu myös kaksi ammattikäyttöön tarkoitettua näyttöä: CP7271K P ja CM7321K. Molemmissa on 4K-resoluution Pantatone-sertifioitu paneeli Display HDR1000 -väritoistolla, ja ne kattavat Adobe RGB -väriavaruuden 99-prosenttisesti. Ensin mainitussa mallissa on 144 hertsin päivitysnopeus ja tuki AdaptiveSync-ruudunpäivitystasaukselle. Myös CM7321K tukee AdaptiveSynciä, mutta näytön päivitystaajuus on 60 hertsiä.

ConceptD OJO on tuotesarjaan kuuluva VR-kypärä, jossa käytetään 4320 x 2160 resoluution näyttöä. Kypärä on tarkoitettu erityisesti sovelluskehityskäyttöön. Sarjaan kuuluu lisäksi kaksi pöytäkonetta: ConceptD 900 ja ConceptD 500. Ensiksi mainittuun saa parhaimmillaan yhteensä 40 prosessoriydintä kahdella Xeon Gold 6148 -prosessorilla ja grafiikkasuorittimeksi on valittavana Nvidia Quadro RTX 6000. Tallennustilaa kokoonpanoon on tarjolla enimmillään 60 teratavua. Sarjan 500-malliin on saatavilla yhdeksännen sukupolven Core i7 -prosessori ja Nvidian Quadro RTX 4000 -grafiikkasuoritin.

Acerin mukaan ConceptD-sarjan tuotteiden tarkempi saatavuus ja hintatiedot pohjoismaissa selviävät vasta myöhemmin.